IZAŠLA NOVA ATP LISTA: Evo sa kog mesta Novak Đoković kreće u napad na Ju-Es open

Novosti online

28. 08. 2023. u 09:00

Španski teniser Karlos Alkaraz zadržao je prvo mesto na ATP listi, koja je objavljena danas, ali i dalje ima samo 20 bodova više u odnosu na drugoplasiranog Srbina Novaka Đokovića.

ИЗАШЛА НОВА АТП ЛИСТА: Ево са ког места Новак Ђоковић креће у напад на Ју-Ес опен

Foto: AP

Alkaraz trenutno na čelu ATP liste ima 9.815 bodova, dok je Đoković drugi sa 9.795.

Alkaraz i Đoković će igrati na poslednjem grend slem turniru sezone, Ju-Es openu, koji počinje danas. Španac brani titulu u Njujorku, dok Đoković prošle godine nije učestvovao na Otvorenom prvenstvu SAD zbog statusa vakcinacije.

Na trećem mestu ATP liste je Rus Danil Medvedev sa 6.260 bodova. Danac Holger Rune je četvrti sa 4.790 poena, dok je Norvežanin Kasper Rud na petoj poziciji sa 4.715.

Potom slede Italijan Janik Siner, Grk Stefanos Cicipas, Rus Andrej Rubljov i Amerikanci Tejlor Fric i Fransis Tijafo.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere je pao za četiri mesta i trenutno je 38. na ATP listi sa 1.110 bodova. Miomir Kecmanović je nazadovao za jednu poziciju i sada je 46. igrač sveta sa 1.020 poena.

Dušan Lajović je zadržao 52. mesto sa 938 bodova. Hamad Međedović je napredovao za dve pozicije, a sada je 143. teniser sveta sa 428 bodova.

Naredna ATP lista biće objavljena za dve nedelje.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave