PORAŽAVAJUĆE: Srpski tenis ovo dugo nije doživeo

Novosti online

05. 08. 2023. u 14:21 >> 14:27

ŠEST godina je prošlo od kada je Srbiju na teniskom mastersu predstavljao samo jedan igrač.

ПОРАЖАВАЈУЋЕ: Српски тенис ово дуго није доживео

FOTO: Printskrin/TSS/N. Miletić

Masters u Torontu igraće samo jedan predstavnik naše zemlje - Miomir Kecmanović. Njega u prvom kolu čeka kvalifikant, a potom eventualno u drugom kolu Aleksandar Bublik i Hubert Hurkač. Treće kolo moglo bi da mu donese susret sa Karlosom Alkarazom.

Dok u Montrealu na ženskom VTA 1000 turniru nema nijedne predstavnice Srbije.

I pre šest godina je samo jedan srpski teniser bio baš na Kanadskom openu. Viktor Troicki je u prvom kolu eliminisan od Nika Kirjosa. Novak Đoković tog leta nije igrao jer je muku mučio sa povredom lakta.

Ni ove godine nema Noleta u Torontu, više ne zato što je povređen ili jer mu tamošnje vlasti ne dozvoljavaju ulazak zato što nije vakcinisan, nego jer želi da se sačuva za Ju-Es open. Đoković će nedelju dana kasnije igrati u Sinsinatiju.

Laslo Đere nije ni bio na spisku učesnika jer u vreme prijave nije imao dovoljno dobar rejting. On se znatno popravio posle dva uzastopna polufinala, u Hamburgu i Kicbilu, ali je bilo kasno.

Ni Dušan Lajović nije imao dovoljno dobar rejting za glavni žreb, a nije hteo da igra u kvalifikacijama. Filip Krajinović ne igra još od Rolan Garosa.

Hamad Međedović je u dobroj formi poslednjih meseci, ali je još daleko od rejtinga koji bi mu omoćio čak i kvalifikacije u Torontu.

Kada su u pitanju teniserke, situacija nije nimalo blistava. Nijedna od vodećih srpskih igračica nije ni u žrebu za kvalifikacije. Olga Danilović je na 108. mestu, Natalija Stevanović na 166, Aleksandra Krunić je opet povređena…

BONUS VIDEO: Žurka na Čairu nakon opstanka u Superligi Srbije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)