ĐERE I GREND SLEM ŠAMPION ODIGRALI MEČ ZA PAMĆENJE! Reprezentativac Srbije ostao bez ATP finala

Novosti online

04. 08. 2023. u 20:59

SRPSKI teniser Laslo Đere zaustavljen je u polufinalu Kicbila. Bolji od njega bio je Dominik Tim sa 6:7(3), 7:5, 6:7(8) u meču koji je bio fantastičan.

ЂЕРЕ И ГРЕНД СЛЕМ ШАМПИОН ОДИГРАЛИ МЕЧ ЗА ПАМЋЕЊЕ! Репрезентативац Србије остао без АТП финала

FOTO: Tanjug/AP

Neverovatno igra 38. na svetu u poslednje vreme. Uspeo je na dva vezana turnira da se dogmone polufinala, sitnice su ga delile od novog finala.

Velika borba vodila se u prvom setu u kojem nije bilo brejka, pa je sve moralo da se rešava u 13. gemu koji je momak iz Sente odigrao izvrsno, tako što nije izgubio nijedan poen na svoj servis.

Ništa manje uzbudljiv nije bio ni drugi segment ovog sjajnog meča. Đere je bio bliži prvom brejku (propustio ukupno četiri prilike), ali je Austrijanac uvek pronalazio način da se izvuče iz teških situacija. Na kraju je 116. na ATP listi bio taj koji je prvi napravio brejk, što je značilo da je rezultat 1:1.

Sa velikom borbom se nastavilo i u odlučujućem setu. Opet je Đere stigao do prvi da zapreti rivalu, ali Tim je uvek u takvim situacijama pokazivao klasu i zašto je 2020. godine osvojio Ju-Es open. Potom je imao još tri u 12. gemu na servis protivnika i tada je propustio tri meč lopte, pa je ovaj fantastičan duel morao da bude okončan u taj brejku.

U njemu je Austrijanac prvi zapretio, poveo je sa 1:3, ali Laslo je imao odgovor i stigao je do prednosti od 5:4. Imao je potom i petu meč loptu, prvu na svoj servis pri rezultatu 7:6, ali je forhend poslao malo iza osvnovne linije. Kaznio je to Dominik i plasirao se u finale posle velike borbe.

Koliko je Laci odigrao dobar meč a opet izgubio, pokazuje činjenica da je u jednom momentu dobio čak 26 poena zaredom na svoj servis, što je retko na bilo kojoj podlozi, a posebno na šljaci. Takođe, vredi istaći da mu je realizacija brejk lopti bila 0/12, meč lopti 0/5.

Najviše od ovog maratona koji je trajao tri i po sata profitirao je Argentinac Sebastijan Baez koji će sutra u finalu koje se igra od 13 sati biti rival Timu.

BONUS VIDEO: PARIZ JE NjEGOV: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa Parizom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)