POSLE UKRAJINE, I BELORUSIJI UGAŠENI TENISKI SNOVI: Kakav spektakl na Vimbldonu!

Novosti online

13. 07. 2023. u 18:39

U četvrtak su postale poznate obe učesnice finala Vimbldona u konkurenciji teniserki.

ПОСЛЕ УКРАЈИНЕ, И БЕЛОРУСИЈИ УГАШЕНИ ТЕНИСКИ СНОВИ: Какав спектакл на Вимблдону!

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je Čehinja Vondroušova eliminisala Ukrajinku Svitolinu, koja je pre dva dana sa grend slem turnira izbacila najbolje rangiranu teniserku sveta Igu Švojntek, u četvrtak eliminaciju nije sebi dozvolila devojka koja je prethodno savladala šampionku.

Naime, Ons Žaber, koja je prošle godine igrala finale, a onda se u sredu revanširala za taj poraz Jeleni Ribakinoj, uspela je da se izdigne iz teške situacije u polufinalu  i preokretom savlada Beloruskinju Arinu Sabalenku.

I to na spektakularan način.

Uz izubljeni set i zaostatak od 2:4 u drugom, sjajna igračica iz Tunisa je osvojila 10 od narednih 13 gemova i drugu godinu zaredom došla do završne borbu za trofej.

Pobedivši Sabalenku, drugoplasiranu sa VTA liste (koja nikada nije uspela da se domogne finala Vimbldona - ovo joj je drugi put da zastaje na korak od tog cilja), Uns Žaber će u subotu biti favorit i protiv Čehinje, koja je 42. teniserka sveta.

Biće to treći pokušaj teniserke iz Tunisa da osvoji grend slem titulu, a prethodna dva, oba minule godine - na vimbldonskom nadmetanju i Ju-Es openu, završena su porazima.

A Novak Đoković?

Podsetimo, Novak Đoković u petak igra protiv Janika Sinera polufinale Vimbldona, a taj meč možete da pratite uživo uz prenos na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)