SENZACIJA, NA RADOST ĐOKOVIĆA: Sa Vimbldona ispao jedan od najboljih tenisera!

Novosti online

03. 07. 2023. u 20:34

VIMBLDON 2023. je počeo uz pravi teniski prasak.

СЕНЗАЦИЈА, НА РАДОСТ ЂОКОВИЋА: Са Вимблдона испао један од најбољих тенисера!

FOTO: Tanjug/AP

Feliks Ože-Alijasim, 11. nosilac na londonskom grend slemu, momak koji ima samo 22 godine a već je bio polufinalista Ju-Es opena (2021), te četvrtfinalista i Australijan opena (2022.) i Vimbldona (2021.) izgubio je od autsajdera.


Kanađanin je u prvom kolu igrao protiv Amerikanca Majkla Moa (na gornjoj fotografiji), koji je u glavni deo turnira ušao kao "srećni gubitnik", i to nakon što je izgubio u trećem kolu kvalifikacija.


Iako tek 119. na ATP listi, Mo je posle četiri sata borbe savladao velikog favorita - rezultat je bio 3:1, po setovima 7:6(4), 6:7(4), 7:6(4), 6:4.

Feliks Ože-Alijasim tokom meča sa Majkom Moom na Vimbldonu 2023 / FOTO: Tanjug/AP

Ože-Alijasim je bio potencijalni rival Novaka Đokovića u osmini finala, ali dalje ne ide Kanađanin, već njegov suparnik, kome je naredni rival takođe učesnik kvalifikacija.


U pitanju je Nemac Maksimilijan Marterer koji je sa 3:1 savladao Hrvata Bornu Goju (po setovima je bilo 7:6, 6:7(8), 6:3, 6:4).

Podsetimo, uz 77 minuta pauze zbog loše procene sudije i organizatora, Nole je pobedio Pedra Kačina i prošao u drugu rundu grend slema u Londonu.

naredni Đokovićev rival je, za mnoge, neočekivan - za šta se pobrinulo prvo tenisko iznenađenje prvog radnog dana na Vimbldonu 2023.

BONUS VIDEO: PARIZ JE NjEGOV: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa Parizom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)