ĐOKOVIĆ JAČI OD PROBLEMA! Novak kroz buran meč do osmine finala Rolan Garosa (FOTO)

Novosti online

02. 06. 2023. u 14:22 >> 18:54

NEVEROVATAN meč odigrao je Novak Đoković u trećem kolu Rolan Garosa. Upseo je da posle velike borbe pobedi Alehandra Davidoviča Fokinu sa 7:6(4), 7:6(5), 6:2.

ЂОКОВИЋ ЈАЧИ ОД ПРОБЛЕМА! Новак кроз буран меч до осмине финала Ролан Гароса (ФОТО)

TANJUG/AP

Iako je duel rešen u tri seta bilo je dosta napeto i trajao je tri sata i 36 minuta. Španac je igrao veoma dobro u prva dva seta, ali srpski as je imao odgovor na svaki odličan potez 34. igrača planete.

Prva dva seta je Đoković dobio u taj-brejku. Ipak, treba reći da su oba mogla da odu na drugu stranu. U uvodnom segmentu momak iz Malage je servirao za set, ali Nole je napravio brejk i potom bio bolji u taj-brejku što mu je donelo vođstvo.

U drugom delu meča Davidovič Fokina je pri rezultatu 5:6 imao set loptu. Nije uspeo je da je iskoristi, pa se ponovo ušlo u taj-brejk. Beograđanin je idealno počeo, poveo je 4:1, rival je uzvratio serijom od četiri poena, a onda je srpski as osvojio tri uzastopna poena i na semaforu je stajalo 2:0.

Treći set bio je najbolji za Đokovića. Dominirao je, napravio dva brejka i slomio otpor veoma dobrog i upornog Španca kome se tako revanširao za poraz u Monte Karlu prošle godine.

Vredi istaći da je Novak u dosadašnjem toku turnira odigrao četiri taj-brejka i svaki je dobio. Takođe, svaki od tri meča je rešio sa 3:0.

Đoković će u osmini finala igrati protiv boljeg iz meča Hubert Hurkač (Poljska) - Huan Pablo Variljas (Peru).

Treći set: Đoković - Davidovič Fokina 7:6(4), 7:6(5), 6:2

6:2 - Kraj meča! Nije želeo da igra još jedan gem, pa je na servis protivnika okončao ovaj duel i domogao se osmine finala Rolan Garosa.

5:2 - Istom merom uzvratio je Beograđanin. Sada je jako blizu pobede, treće na ovom turniru.

4:2 - Sada 34. na ATP listi dobija jedan lak gem. Ipak, Noletova računica je jasna - potrebno je da zadrži svoj servis do kraj i biće u osmini finala Rolan Garosa.

4:1 - Imao je Novak 40:0, ali se gem na kraju igrao na razliku. Ono što je obeležilo ovaj gem je pad Španca i velika ljudskost srpskog asa. Prišao je rivalu dodao mu peškir, potom i led. Bravo, Nole. Tako to rade šampioni.

3:1 - Upisao se Davidovič Fokina na semaforu u trećem setu, iako je Đoković imao šansu da napravi dupli brejk.

3:0 - Potvrdio je brejk Srbin i krupnim koracima grabi ka osmini finala Rolan Garosa, turnira koji je do sada osvajao dva puta.

TANJUG/AP

2:0 - Preteruje Fokina sa drop šotovima, ali Đoković to koristi i pravi brejk bez izgubljenog poena. Deluje kao da se predao momak iz Malage.

1:0 - Uspešno je Nole dobio uvodni gem trećeg seta. Sigurno je da će treći igrač sveta učiniti sve da ovaj traje znatno kraće nego prethodna dva.

Đoković je na kraju drugog seta zatražio pomoć fizioteraputa, a pariska publika se nije lepo ponela i imala je zamerke prema srpskom igraču.

Drugi set: Đoković - Davidovič Fokina 7:6(4), 7:6(5)

7:6(5) - Neverovatni Novak Đoković je na korak od plasmana u osminu finala Rolan Garosa. Počeo je odlično taj-brejk, poveo je 4:1, rival je uzvratio sa četiri vezana poeana, a onda je Srbin osvojio tri vezana i burnom reakcijom proslavio osvajanje drugog seta.

6:6 - Najbolji kad je najteže! Tako se u najkraćem može opisati ono što se dešavalo u 12. gemu. Imao je Španac set loptu, ali Novak je uspeo da se izvuče i izbori taj-brejk.

Tanjug/AP

5:6 - Kakve prilike propušta srpski as. Opet je imao brejk priliku i ritern iz drugog servisa je poslao u aut, potom je čist zicer na mreži promašio. Davidovič Fokina sada ima prednost, a Đoković servira da izbori taj-brejk.

5:5 - Neverovatno. Nole je servirao za set, a Španac je napravio brejk i to bez ijednog izgubljenog poena. Maraton se nastavlja i u drugom segmentu.

5:4 - Ovo je pravi Novak Đoković. U ključnom momentu pravi brejk i u narednom gemu će servirati da povede 2:0 u setovima.

4:4 - Trebao je dvostrukom šampionu Rolan Garosa jedan lak gem i do njega je došao. Protivniku je prepustio jedan poen.

3:4 - Dobio je Davidovič Fokina na samopouzdanju nakon vraćenog brejka i sada on opet vodi. U drugom setu igrači u serijana dobijaju gemove. Treći igrač sveta je opet prinuđen da juri rezultat.

Tanjug/AP

3:3 - Delovalo je da je Alehandro u padu, no uspeo je da vrati brejk. Opet je Nole bio glavni protagonista - dve loptice je izbacio u aut, jedno poslao u aut i napravio jednu duplu servis grešku.

3:2 - Kakva serija srpskog asa. Dobio je treći vezani gem. Napravio je brejk i sada je on taj koji ima prednost, pa je Španac prinuđen da ga juri kako bi produžio drugi segment.

2:2 - Ovo je Đokoviću trebalo, dobio je jedan relativno lak gem. Rival je osvojio samo jedan poen. Deluje da osvajač 22 grend slem titule ponovo podiže nivo igre.

1:2 - Treći put je Davidovič Fokina prvi napravio brejk i nijednom nije uspeo da ga potvrdi. Opet je Nole vratio izgubljeno.

Tanjug/AP

0:2 - Ovo niko nije očekivao. Đoković je imao 30:0, ali je rival vezao četiri poena, s tim da je poslednji opet bila dupla servis greška srpskog asa. Prvi brejk u drugom setu je napravio 34. igrač sveta.

0:1 - Izvukao se Davidovič Fokina iz nezgodne situacije. Imao je Nole tri brejk lopte, ali Španac je uspeo da se izvuče i povede na startu drugog segmenta meča.

Prvi set: Đoković - Davidovič Fokina 7:6(4)

7:6 - To je Novak! Bio je pred gubitkom prvog seta, ali je on taj koji je osvojio prvi segment meča. I 13. gem je bolje otvorio Španac, poveo je sa 1:3, a onda je Đoković stao na papučicu za gas i pokazao rivalu ko je gazna da pariskoj šljaci.

6:6 - Drama u prvom setu dostiže vrhunac. Momak iz Malage nije uspeo da odservira za set, pa će taj-brejk odlučiti ko će dobiti prvi deo meča. Do sada je Nole na turniru igrao dva taj-brejka i oba je dobio, a Fokina je takođe bio uspešan u jednom koliko je odigrao.

5:6 - Neverovatno. Kakav poklon je dobio Davidovič Fokina. Đoković je napravio tri duple servis greške u jednom gemu i rival nije morao mnogo da se pomuči da bi dobio 11. gem. Sada će u narednom servirati da dobije prvi set.

Tanjug/AP

5:5 - Bila je poluprilika da se dođe do set lopte. Došao je Novak do 40:40, no tada je usledio as Španca, a onda i lob u nadmudrivanju na mreži. Veoma interesantan meč je na "Filip Šatrijeu".

5:4 - Kakva borba u devetom gemu, dobio ga je Srbin posle skoro šest minuta. Viđen je i jedan zanimljiv poen. Novak je mogao da udari lopticu na mreži, ali je procenio da će ona završiti u autu, ipak Španac je uspeo da joj da dosta spina pa je ona pala na liniju. Sada će 34. teniser sveta morati dobro da odservira ili će prvi deo meča biti završen.

4:4 - Prekinuo je rivalovu mini seriju Davidovič Fokina i na taj način se nastavlja drama u prvom setu.

4:3 - Drugi vezani gem dobio je Đoković. Počeo je Španac dosta da greši, čak i iz izglednih pozicija kada se čini da će osvojiti lak poen. Sada je mnogo veći pritisak na njemu, jer ponovo mora da juri rezultat.

3:3 - Odmah je Novak vratio brejk. Istina, pomogao mu je malo greškama Fokina, ali i treći igrač planete je podigao malo nivo igre. Meč već traje 37 minuta i od početka se vodi velika borba za svaki poen.

Tanjug/AP

2:3 - Malo ko je mogao da očekuje ovakav početak. Španski teniser je prvi napravio brejk i za sada igra veoma dobro. Đoković nema rešenje za ono što radi 34. igrač sveta. U ovom gemu iskoristio je drugu brejk loptu.

2:2 - Za sada lakše gemove kada servira dobija Davidovič Fokina. Zanimljivo, on je do sada četiri puta terao Novaka na mrežu i sva četiri puta 23-godišnjak je osvojio poen. Srbin još uvek nije uhvatio prepoznatljiv ritam.

2:1 - Neverovatan početak meča. Španac je prvi stigao do brejk lopte. Ipak, Nole je dobrim servisom uspeo da se izvuče, potom i dobije gem.

1:1 - Siguran je bio i Davidovič Fokina na svoj servis. Napravio je srpski as nekoliko grešaka koje nisu tipične za njega, pa je tako dodatno olakšao posao momku iz Malage u ovog gemu.

Tanjug/AP

1:0 - Dobio je Đoković prvi gem u kojem je servirao, iako ga početni udarac nije služio najbolje. Španac je došao do 30:30, ali to je bilo sve od njega, pa je Novak uspeo da otvori meč onako kako je želeo.

14.54 - Srbin i Španac će uskoro biti na terenu "Filip Šatrije", pošto su duel okončale Arina Sabalekna i Kamila Rahimova. Beloruskinja je trijumfovala sa 6:2, 6:2.

Uoči meča:

Trenutno treći igrač planete i 34. na ATP listi će odigrati četvrti međusobni duel. Srpski as vodi sa 2:1. Prva dva duel je dobio ubedljivo. Najpre je trijumfovao na mastersu u Rimu (6:2, 6:1), a potom i na Olimpijskim igrama (6:3, 6:1).

Davidovič Fokina je jedinu pobedu upisao prošle godine u Monte Karlu kada je slavio rezultatom 6:3, 6:7(5), 6:1.

Nema sumnje da će Đoković želeti da se revanšira Špancu, ali je svestan da momak iz Malage najviše voli da igra na šljaci.

Alehandro je u prva dva kola eliminisao Francuze Artura Fisa i Luku van Aša, dok je Đoković bio bolji od Aleksandra Kovačevića i Martona Fučoviča.

BONUS VIDEO: SRBIN I RUS U CENTRU PAŽNjE: Novak Đoković i Danil Medvedev zajedno na Rolan Garosu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (1)

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024