KRAH: Kecmanović protiv autsajdera vodio sa 2:0, imao pet meč lopti, servirao za pobedu - i ispao sa Rolan Garosa!

Novosti online

30. 05. 2023. u 16:27

SRPSKI teniser Miomir Kecmanović izgubio je praktično dobijen meč od Italijana Andree Vavasorija sa 5:7, 2:6, 7:6(8), 7:6(3), 7:6(9), pa je tako u prvom kolu završio učešće na Rolan Garosu.

КРАХ: Кецмановић против аутсајдера водио са 2:0, имао пет меч лопти, сервирао за победу - и испао са Ролан Гароса!

Foto: EPA-EFE/RODRIGO ANTUNES

Više od pet sati na terenu je proveo 37. igrač sveta, a mogao je mnogo manje da je iskoristio samo jednu četiri meč lopte u taj-brejku trećeg seta. To bi mu ujedno donelo i plasman u drugu rundu.

Posle dobre igre i 2:0 delovalo je da će meč brzo biti gotov, ali 148. na ATP listi se nije predavao, pa je treći i četvrti set dobio nakon maksmilanih 13 gemova.

Ipak, nije to oborilo samopouzdanje Kecmanoviću koji je na startu petog seta napravio brejk. Tu prednost je čuvao do desetog gema kada je servirao za meč. Uspeo je najpre da spase dve brejk lopte, potom dođe do pete meč lopte, ali to nije iskoristio pa je Italijan to kaznio i vratio izgubljeno.

Obojica igrača su od tog trenutka sačuvali servis, iako je 28-godišnjak iz Torina imao prvu meč loptu. Miša je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i obezbedi treći vezani taj-brejk.

Ništa manje napetno nije bilo ni tada. Nastavila se velika borba, a Kecmanović je uspeo da spase još jednu meč loptu, no treću koju je imao rival nije. Miomir je tako ispustio veliku priliku da se nađe u drugom kolu Rolan Garosa.

Novak Đoković je na taj način ostao jedini Srbin u glavnom žrebu u muškoj konkurenciji. Takmičenje su na prvom stepeniku završili Laslo Đere, Hamad Međedović, Filip Krajinović, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. Ipak, u konkurenciji teniserki u drugo kolo uspela je da se plasira Olga Danilović.

Vavasori će u drugom kolu igrati protiv kvalifikanta iz Argentine Đenara Alberta Olivijerija.

BONUS VIDEO: SRBIN I RUS U CENTRU PAŽNjE: Novak Đoković i Danil Medvedev zajedno na Rolan Garosu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!