KO BI REKAO: Evo ko plaća smeštaj Ukrajincima koji učestvuju na Vimbldonu

Tanjug

27. 04. 2023. u 16:57

RUSIJA i Ukrajina su i dalje u centru pažnje svetske javnosti, a najnovije vesti vezane za rat koji je u toku sadrže i neke sportske detalje, poput onoga što sledi na najprestižnijem teniskom turniru.

КО БИ РЕКАО: Ево ко плаћа смештај Украјинцима који учествују на Вимблдону

FOTO: Tanjug/AP

Naime, organizatori Vimbldona saopštili su da će platiti dve sobe za ukrajinske tenisere i njihove ekipe tokom trajanja Otvorenog prvenstva Engleske u Londonu, prenosi AP.

U saopštenju se navodi i da su organizatori odlučili da će donirati po jednu funtu od svake prodate ulaznice kao pomoć Ukrajini, pošto je dozvoljeno ruskim i beloruskim teniserima da učestvuju ove godine na Vimbldonu. Ruskim i beloruskim teniserima je prošle godine bilo zabranjeno da učestvuju na trećem grend slem turniru sezone zbog rata u Ukrajini.

Predsednik Ol Ingland kluba Jan Hjuit izjavio je da je dozvola ruskim i beloruskim teniserima da igraju na Vimbldonu "verovatno najteža odluka, koju je doneo otkako je na toj funkciji".

Organizatori Vimbldona su naveli da će se mečevi u dublu u muškoj konkurenciji ove godine igrati na dva dobijena seta, umesto kao do sada na tri.

Vimbldon će biti održan od trećeg do 16. jula. Titulu u muškoj konkurenciji braniće Srbin Novak Đoković, a u ženskoj Ruskinja koja je uzela kazahstanski pasoš Jelena Ribakina.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)