DA LI JE MOGUĆE? Novak Đoković doživeo šok u Monte Karlu, a ATP lista će posle toga izgledati ovako

Novosti online

14. 04. 2023. u 08:02

NOVAK Đoković je u Monte Karlo stigao željan nove masters titule, no eliminisan je u ranoj fazi turnira što će, logično, imati određenih posledica i na ATP listi.

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ? Новак Ђоковић доживео шок у Монте Карлу, а АТП листа ће после тога изгледати овако

FOTO: AP/Tanjug

Nole je pomenuti turnir u Kneževini osvojio samo dva puta, i ne u skorije vreme - 2013. i 2015. godine.

Prošle sezone zaustavljen je u drugom kolu od Alehandra Davidoviča Fokine, a ovoga puta je dogurao do trećeg.

Ali, to što je Đoković šokantno izgubio od Lorenca Musetija, posle prave drame u Monte Karlu, neće dovesti do Novakovog pada na ATP listi.

Naprotiv.

Kako je ostvario bolji rezultat nego 2022, otišavši korak dalje nego na tadašnjem turniru, srpski as će za 80 dodatnih ATP bodova učvrstiti sebe na prvom mestu svetskog rangiranja.

Ujedno, Karlos Alkaraz, koji je propustio ovogodišnji masters, izgubiće 10 bodova, koliko je prošle godine osvojio kada je nastupio u Monte Karlu, pa već u prvom nastupu (a drugom kolu) izgubio od Sebastijana Korde.

Dakle, na najnovijoj ATP listi, Novak Đoković će imati za 90 bodova veću prednost u odnosu na drugoplasiranog Španca nego što je dosad bio slučaj: Nole će imati u ponedeljak 7.240 bodova, a Alkaraz 6.770.

A ostatak ATP liste?

Treći će, kako sada stoje stvari, biti Kasper Rud sa 5.255 (i sam je ispao u trećem kolu u Kneževini), mada bi mogao da ga prestigne Danil Medvedev koji je na turnir stigao sa 5.150 i sve što osvoji pridodaće se tom saldu, jer 2022. nije ni igrao u Monte Karlu.

Teoretski, mogao bi titulom, koja bi ga dovela do 6.150 bodova, da prestigne i aktuelnog trećeplasiranog na ATP listi, Stefanosa Cicipasa, koji je na turnir došao sa 5.770 bodova, ali ne može ništa tome da doda već samo da izgubi, jer brani šampionski tron.

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO - Ovako je Srđan Đoković proslavio Novakovu titulu u Melburnu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest