START SEZONE KAKAV RUS NE PAMTI: Danil Medvedev smatra da mu je ovo najbolji početak sezone u karijeri

Novosti online

03. 04. 2023. u 10:53 >> 10:54

Ruski teniser Danil Medvedev izjavio je da voli da igra na tvrdim podlogama i dodao da očekuje dobre rezultate u nastavku sezone na turnirima na šljaci, prenose američki mediji.

СТАРТ СЕЗОНЕ КАКАВ РУС НЕ ПАМТИ: Данил Медведев сматра да му је ово најбољи почетак сезоне у каријери

FOTO: Tanjug/AP


    Medvedev je sinoć osvojio masters u Majamiju, pošto je pobedio Italijana Janika Sinera 7:5, 6:3. On je trijumfom na Floridi stigao do 18. titule na turnirima na tvrdoj podlozi, a ukupno 19. u karijeri.
    - Da se ja pitam, igralo bi se samo na tvrdoj podlozi. Ali potpuno razumem da to ne bi bilo fer. Zaista volim da igram na tvrdoj podlozi - rekao je Medvedev, prenosi zvanični sajt ATP-a.
    Ruski teniser je zvanično četvrti na ATP listi.
    - Tvrda podloga je mesto gde najbolje osećam igru. Iako znam da mogu da igram prilično dobro i na travi i na šljaci, ovde je moja igra najtečnija. Na tvrdim podlogama mogu da ne igram svoj najbolji tenis, ali mogu da osvajam mečeve. To je velika razlika - istakao je Medvedev.
    Ruski teniser je trijumfom u Majamiju stigao do četvrtog trofeja ove sezone posle Roterdama, Dubaija i Dohe.
    - Mislim da nikada nisam imao ovako dobar početak sezone. Obično sam najbolji na Australijan openu, gde sam dva puta stizao do finala. Ove godine nisam bio dovoljno dobar u Melburnu, tako da sam srećan što sam uspeo da preokrenem stvari - naveo je ruski teniser.
    Medvedev je pre dve godine izjavio da ne voli da igra na šljaci. On nikada nije pobedio na turniru na šljaci, a samo jednom je igrao u finalu i to 2019. godine u Barseloni.
    - Znam da mogu da igram dobro i na šljaci. Pobedio sam jednom Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa na istom turniru (Monte Karlo, 2019. godine). To je prilično dobar rezultat na šljaci. Ako ne igram svoj najbolji tenis, mogu mnogo lakše da izgubim - zaključio je Medvedev.
 

BONUS VIDEO: "POČELI SMO, NEĆEMO SE ZAUSTAVITI": Batak oduševljen pobedom nad Partizanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave