DUCI SE BORIO KAO LAV ZA SLAVU I NOVAKA, ALI... Lajović ne vraća Đokovića na ATP vrh! Alkaraz pokazao klasu i izborio osminu finala Majamija

Novosti online

27. 03. 2023. u 00:27

SRPSKI teniser Dušan Lajović završio je takmičenje na mastersu u Majamiju, pošto je večeras u trećem kolu izgubio od svetskog "broja 1" Karlosa Alkaraza 6:0, 7:6 (7:5)

ДУЦИ СЕ БОРИО КАО ЛАВ ЗА СЛАВУ И НОВАКА, АЛИ... Лајовић не враћа Ђоковића на АТП врх! Алкараз показао класу и изборио осмину финала Мајамија

FOTO: AP/Tanjug

Dečko iz Mursije je u sjajnoj formi, a to je dokazao u prvom setu, ostavivši Lajovića bez osvojenog gema.

Srbin je u drugom setu uspeo da pruži snažan otpor, Alkaraz je prvi napravio brejk, servirao je za meč pri rezultatu 5:4, ali je tada Dušan odigrao sjajno, vratio brejk, ostao u meču i kasnije uspeo da ovaj set odvede u taj-brejk.

U taj-brejku Lajović nije imao dovoljno snage da dođe do izjednačenja i potpunog preokreta, te je drugi set okončan sa 7:6 (7:5).

FOTO: AP/Tanjug

Lajović tako nije uspeo da odigra "za Đokovića", jer da je uspeo da trijumfuje, Novak bi se ponovo vratio na prvo mesto na ATP listi.

Ovako, Alkaraz će još neko vreme provesti kao prvi reket sveta, a jedino što će ga tu zadržati i nakon turnira na Floridi je njegovo osvajanje. Svaki drugi ishod značio bi da će posle ATP Majamija Novak ponovo biti na čelu.

Mladi Španac dobio je i četvrti međusobni meč protiv srpskog tenisera i sada mu predstoji duel protiv Tomija Pola.

Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 8,8 miliona dolara.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

EKOLOGIJA JE ŽENSKOG RODA: Žene kao važni nosioci promena u zaštiti životne sredine