NAJSTARIJI OSVAJAČ INDIJAN VELSA: Indijac u petoj deceniji života pokorio Ameriku, za uspeh je zadužena - kafa!

Novosti online

19. 03. 2023. u 10:12 >> 10:15

Indijac Rohan Bopana postao je najstariji teniser koji je osvojio ATP Masters nakon što je juče u finalu muških parova s Australijancem Mateom Ebdenom pobedio najbolje rangiran par, Holanđanina Veslija Kolhofa i Britanca Neala Skupskog sa 6-3, 2-6, 10-8. Za Ebdena i Bopanu to je druga zajednička titula u karijeri i prva u sezoni, a Bopana je sa 43 godine postao najstariji osvajač Mastersa. Nadmašio je Kanađanina Daniela Nestora koji je osvojio Masters u Sinsinatiju 2015. i postao najstariji prvak sa tada pune 42 godine.

НАЈСТАРИЈИ ОСВАЈАЧ ИНДИЈАН ВЕЛСА: Индијац у петој деценији живота покорио Америку, за успех је задужена - кафа!

FOTO: EPA

Bopana je zasluge za osvajanje titule pripisao posebnim indijskim mešavinama kafe koje konzumira. Bivši treći igrač sveta u parovima, čija porodica poseduje plantažu kafe u indijskoj državi Karnataka, rekao je da je piće tajna njegova uspeha.

- To je indijska kafa koju stalno pijem kad putujem. To je tajna. Najveća stvar je da se dobro oporaviš nakon mečeva i to mi je stvarno pomoglo - rekao je Bopanna.

Bopana je oborio rekord bivšeg partnera Daniela Nestora i rekao da se briga o svom telu isplatila.

- To je najvažniji deo, pogotovo kad stariš. Nekad kažem kažem Matu da sam možda samo vežbao 20 minuta, ali radije bih odmorio telo i bio spreman za naše mečeve - rekao je Bopana.

- To je zaista bio ključ. Razgovarao sam s Nestorom i rekao mu 'oprosti, oboriću tvoj rekord'. Budući da sam bio u finalu, već sam bio najstariji i pobedio sam. Stvarno sam srećan zbog toga. 

BONUS VIDEO: Džajić i Pižon ulaze na Skupštinu sa Zečevićem

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KECMANOVIĆ PAKUJE KOFERE, IDE KUĆI: Posle maratonske borbe eliminisan iz Bukurešta