ĐOKOVIĆ PROGOVORIO O POVREDI PRED DUBAI I PRIZNAO: "Gladan sam pobeda, trofeja i rekorda!" Novak otkrio i šta mu je najvažnije u ovoj fazi

Novosti online

26. 02. 2023. u 22:25

NOVAK Đoković je saznao rivala u prvom kolu Dubaija. On će odmeriti snage sa Čahom Tomasom Mahačem, a uoči početka ovog turnira Nole je govorio o brojnim zanimljivim temama.

ЂОКОВИЋ ПРОГОВОРИО О ПОВРЕДИ ПРЕД ДУБАИ И ПРИЗНАО: Гладан сам победа, трофеја и рекорда! Новак  открио и шта му је најважније у овој фази

FOTO: Tanjug/AP

Kako srpski as ističe jedva čeka da krene u pohod na ATP turnir iz serije 500, a ono što je najvažnije povreda sa kojom je kuburio u Australiji je prošlost.

- Lepo je biti ponovo u Dubaiju, mestu gde često treniram kada sezona nije u toku. Dubai je destinacija koja je u svakom smislu idealna za nas tenisere. Kao grad, on nudi toliko puno toga u smislu kulture, zabave, tehnologije i veoma je inspirativno mesto. Ovdašnji ATP turnir je odavno poznat širom sveta, izglasan za najbolji serije 500 više puta, i uvek ću se rado sećati prve titule koju sam osvojio ovde. Srećan sam zbog podrške koju doživljavam ovde, uživam u noćnim mečevima i nadam se da ću sa uspehom restartovati svoju sezonu posle trijumfa – ali i povrede u Australiji - izjavio je najbolji srpski teniser i nastavio:

- Moj mentalitet je takav da uvek nastojim da budem bolji, da unapređujem svaki aspekt svoje igre. Ta vrsta razmišljanja nagoni i mene i moj tim da kroz rad nastojimo da uvek budemo bolji, i da osvajamo svaki turnir na kojem učestvujemo. Pobede u ovom životnom dobu mi mnogo više znače nego pre, a uspesi mi obogaćuju iskustvo koje onda koristim pred svaki naredni izazov, naredni turnir na kojem učestvujem. Važno je da se fizički osećam odlično, I dalje volim tenis i da se bavim izazovima na terenu i van njega - rekao je Novak i dodao:

- Planirao sam da igram u Dubaiju, ali bilo je najvažnije sanirati povredu iz Melburna u potpunosti. Tek pre pet dana smo odlučili da učestvujem ovde jer nisao osećao bol. Bavio sam se drugim aspektima svoje forme i provodim puno vremena otkad nemam bol. Polako stižem na 100% svoje forme.  Blizu sam da budem 100 odsto fizički spreman, ali još nisam na tom nivou što se tiče igre, što se tiče osećaja na terenu. Ali, više se ne osećam sputano prilikom pokreta. Još sam gladan pobeda, trofeja i rekorda Posle povrede je telu je važno da se harmonizuje i izbalansira kako bi se mehanizmi ustalili. Sada ponovo mogu da igram – postajem svestan forme u kojoj se nalazim.

Đoković će od ponedeljka postati rekorder po broju nedelja na prvoj poziciji i u ženskoj i u muškoj konkurenciji, pošto će nadmašiti legendarnu Štefi Graf i njenu vladavinu dugu 377 nedelja.

- Naravno, voleo bih i nastojaću da budem broj jedan, ali mi to više nije toliko važno koliko je bilo dok nisam pretekao Rodžera. Moj najvažniji prioritet je da sam zdrav i da mogu da se pripremam za turnire, dižem formu pred grend slemove i turnire ATP serije 1000. Nastojaću da pobeđujem gde god budem igrao – bilo to u Dubaiju, Banjaluci ili negde drugde. Ponavljam – osvajanje turnira u ovom životnom dobu i fazi u karijeri mi mnogo više znači, jer znam da je ograničen period aktivnog bavljenja profesionalnim tenisom preda mnom.

Novak je govorio i o odnosu sa bliskim prijateljem Endijem Marijem, koji je zaigrao znatno bolje u prethodnom periodu posle teškog perioda u karijeri – Britanac se dugo oporavljao od operacija kuka.

- Imam najveće poštovanje za Marija, mog suparnika od 11. godine – koji me je redovno ‘prašio’ na početku. Impozantno je na kom nivou uspeva da igra posle operacije kuka, impresioniran sam bio njegovim maratonskim nastupima u Australiji. On je sjajan čovek i veliki radnik. Izuzetno je posvećen i nema stvari koju ne može da savlada. Ne znam da li ćemo igrati u Dubaiju, ali za Endija imam samo najveće poštovanje.

ATP DUBAI - RASPORED SRBA

Srpski as i trenutno 120. igrač sveta će prvi međusobni meč odigrati u utorak. Tačan termin će biti poznat sutra.

Novak je na turnir iz serije 500 u Dubaiju došao sa serijom od 12 vezanih pobeda (osvojio trofej u Adelejdu i Australijan openu).

Srbija će ipak imati za koga da navija u ponedeljak. Filip Krajinović se u prvom kolu sastaje sa Rusom Andrejom Rubljevim koji brani titulu. Njihov duel je treći na centralnom terenu i neće početi pre 16 časova po našem vremenu.

Podsetimo, Đoković je prošle godine ispao u četvrtfinalu od Čeha Jiržija Veselog sa 6:4, 7:6(4).

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO: Sa ovih 5 stvari biće nedostižan za sve

Sport klub

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

RUSIJA NE PRAŠTA: Ovako je kažnjen Srbin koji je pokazao srednji prst pred milionskim auditorijumom