"ZA POTVRDU TRUDA KOJI SMO ULOŽILI": Pešić pred ključni meč za plasman Srbije na Mundobasket

Novosti online

26. 02. 2023. u 12:50

KOŠARKAŠI Srbije sutra igraju ključnu utakmicu za plasman na Svetsko prvenstvo koje će se od 25. avgusta do 10. septembra održati u Indoneziji, Japanu i Filipinima. Rival "orlovima" je Velika Britanija, a očekivanja od ovog duela izneo je selektor Svetislav Pešić.

ЗА ПОТВРДУ ТРУДА КОЈИ СМО УЛОЖИЛИ: Пешић пред кључни меч за пласман Србије на Мундобаскет

FOTO: M. Vukadinović

Dobra vest je da će naš nacionalni tim biti pojačan igračima iz tabora Crvene zvezde i Partizana, kao i Markom Gudurićem.

Ipak, iskusni stručnjak neće na raspolaganju imati Nemanju Dangubića koji se vratio u klub, dok je Stefan Jović pod znakom pitanja zbog udarca koji je zadobio u dulu sa Grčkom.

- Došao je kraj kvalifikacija koje traju veoma dugo i po prvi put su u ovom formatu. Sada sve staje u jednu utakmicu u kojoj tražimo pobedu i potvrdu truda koji je uložilo više od 40 igrača za godinu i po dana. Prvu meč loptu u Atini nažalost nismo iskoristili, sada je u ponedeljak pred nama nova šansa  koju smo zaslužili. Važno je da ovih šest igrača što su se priključili nakon obaveza u Evroligi što je bolje uključimo u sistem igre. Dobra stvar je što su oni već igrali u ovim kvalifikacijama i poznaju principe koje pripremamo. Velika Britanija će biti rasterećena i spremna da iskoristi svaku šansu koja im se ukaže. Zbog toga, zbog uloga koji je na stolu, maksimalna koncentracija i maksimalan pristup tokom svih 40 minuta moraju biti prisutni. Nadamo se da će i publika prepoznati da nam je podrška potrebna i da će doći da pozdravi ne samo 12 igrača koji će biti u sastavu, već sve igrače koji su dali svoj doprinos reprezentaciji Srbije u ovim kvalifikacijama - rekao je Pešić.

Podsetimo, meč Srbija - Velika Britanija igra se sutra od 20 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić". Plasman na Mundobasket iz naše grupe su do sada obezbedili Letonija i Grčka.

BONUS VIDEO: "Muzičko" zagrevanje košarkaša Srbije pred meč sa Grčkom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

EVROLIGA NAJGLEDANIJA U ISTORIJI: Partizan i Crvena zvezda neprikosnoveni, nema im ravnih