APSOLUTNO NAJBOLJI: Đoković ruši rekord bez obzira na učinak Alkaraza u Brazilu

Novosti online

21. 02. 2023. u 18:27

U PONEDELjAK je izjednačen rekord Štefi Graf, a za pet dana Novak Đoković će i zvanično postati igrač sa najviše provedenih nedelja na vrhu liste u muškom i ženskom tenisu. Na dopisivanje 378. sedmice kraj imena našeg asa neće uticati ni eventualni trijumf Karlosa Alkaraza u Rio De Žaneiru, gde mladi Španac učestvuje ove nedelje

АПСОЛУТНО НАЈБОЉИ: Ђоковић руши рекорд без обзира на учинак Алкараза у Бразилу

FOTO: Profimedia

Jer, čak i da stigne do pehara u Brazilu (sinoć igrao meč prvog kola protiv Mateuša Alveša), Alkaraz će ostati "kratak" za jedan bod. Situacija je takva da Novak od Alkaraza trenutno ima 590 bodova prednosti. Ali, Đokoviću će narednog ponedeljka biti oduezto 90 poena sa prošlogodišnjeg turnira u Dubaiju. Pa, ako Španac stigne do krune u Riu, izjednačiće se sa Novakom po broju bodova. ATP pravila nalažu da se u slučaju, fudbalskim žargonom rečeno, "iksa" gledaju poeni sa najvećih takmičenja - ATP mastersa 1000, završnog mastersa i grend slemova.

U tom slučaju, Đokovićeva prednost je znatno veća, budući da je sa najvažnijih turnira, osvajač 22 grend slem titule prikupio 5.820 bodova, dok je Alkaraz stigao do 5.090 poena. Samim tim, Novakov juriš na rekordan broj nedelja provedenih na vrhu ATP liste, neće imati nikakve prepreke na putu.

Međutim, već od 6. marta popularni Čarli bi ponovo mogao da se vrati na prvo mesto. Ukoliko Novak propusti turnir u Dubaiju (od 27. februara do 4. marta), a Španac ode u Akapulko, izvesno je da će ga preteći.

Naš teniser još nije saopštio da li će putovati u Ujedinjene Arapske Emirate. Prethodnih nekoliko dana, proveo je u Beogradu, pošto je po osvajanju Australijan opena gde je ponovo preuzeo čelnu poziciju, boravio u Marbelji.

Stigao je Đoković i da se odmori i proslavi veliki povratnički trijumf u Melburnu sa porodicom i prijateljima u Beogradu prošlog vikenda, a njegov brat Đorđe je otkrio i da Novak pokušava na sve načine da dobije dozvolu za nastupe na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju.

NOVAK DANAS PRED MEDIJIMA

NOVAK je još po osvajanju Australijan opena istakao da će se oglasiti povodom spekulacija o stepenu povrede i generalno svega što se dešavalo u Melburnu tokom januara. Obećano - ispunjeno, budući da će Đoković danas oko 13.00 stati pred domaće novinare i odgovarati na pitanja na jednom od terena TC "Novak" na Dorćolu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije