AMERIKANCI OVO ČEKAJU 12 GODINA: Fric probio granicu koja je dugo bila nedostižna za "jenkije" - sada želi na vrh ATP liste

Novosti online

12. 02. 2023. u 17:37

U FINALU turnira u Dalasu iz ATP Serije 250 igraće domaći teniser Džon Izner i Kinez Vu Jibing koji je u polufinalu šokirao Tejlora Frica. Iako se neće boriti za titulu, Fric ima razloga za zadovoljstvo, jer će zahvaljujući učinku u Dalasu napredovati na ATP listi.

АМЕРИКАНЦИ ОВО ЧЕКАЈУ 12 ГОДИНА: Фриц пробио границу која је дуго била недостижна за јенкије - сада жели на врх АТП листе

FOTO: Tanjug/AP

Fric će od ponedeljka biti sedmi igrač sveta, što je njegov najbolji plasman na ATP listi, ali i najbolji plasman nekog američkog igrača od 2011. godine.

Poslednji put jedan "jenki" bio je tako visoko pozicioniran u avgustu i septembru 2011. godine, kada je svoj najbolji plasman ostvario Mardi Fiš.

Posle toga, Sok i Izner su dolazili do osme pozicije. Ali, Fric se ne zadovoljava sedmim mestom jer želi da se popne na sam vrh ATP liste.

- Treba samo da nastavim da radim naporno kako sam i radio d osad i rezultati će doći - samouveren je Fric.

Inače, Izner je na putu do finala, tačnije u četvrtfinalu, upisao svoje ime zauvek u teniske anale, jer je postao prvi igrač u istoriji koji je pobedio u 500 taj-brejkova.

BONUS VIDEO - Od prve do desete titule

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU NA ROLAN GAROSU: Rafael Nadal saopštio veliku vest! Sve je počeo sa Žao mi je!

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU NA ROLAN GAROSU: Rafael Nadal saopštio veliku vest! Sve je počeo sa "Žao mi je!"

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a do njih nikako da dođe zbog brojnih zdravstvenih tegoba španskog tenisera. A onda, nova porcija drame, u Parizu...

25. 05. 2024. u 21:27

Komentari (0)

JEZIVI OSEĆAJI! Novak Đoković skrhan: Naravno da sam zabrinut!