DA LI ĐOKOVIĆ MOŽE U SAD? Otkriveno kada pada odluka

Novosti online

03. 02. 2023. u 08:18

PRETHODNIH dana se pojavila informacija da Novak Đoković neće moći da igra na prolećnim masters turnirima u Americi, ali je sve izvesnije da će nastupiti na Ju-Es openu.

ДА ЛИ ЂОКОВИЋ МОЖЕ У САД? Откривено када пада одлука

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena, saopštila je da će 11. maja ukinuti vanredno stanja proglašeno zbog epidemije kovida-19, skoro tri godine nakon što je ta zemlja uvele sveobuhvatne mere za borbu i suzbijanje koronavirusa. To znači da će u SAD bez ikakvih ograničenja moći da uđu i nevakcinisani pojedinci, poput Đokovića.

U najnovijem izdanju "Vol Strit Džurnal" piše, a prenosi "Alo", da je Bela kuća objavila da će Bajden staviti potpis i ukinuti sve mere, što će Đokoviću povećati šanse da juri prvi kalendarski grend slem, nešto što u tenisu nije viđeno od 1969. godine.

 

- Nadamo se da će predsednik u maju objaviti kraj merama protiv korona virusa - rekao je Džof Friman, dok pomenuti list dodaje da ovo ukidanje samo po sebi ne znači mnogo Đokoviću, nego je potrebno da Bajden ukine specijalnu predsedničku proklamaciju koja se odnosi na putovanja.

Bajden je u više navrata produžavao mere koje je uvela prethodna administracija Donalda Trampa 2020. godine.

Kancelarija za upravljanje budžetom SAD je u saopštenju navela da će deklaracije biti ponovo produžene do 11. maja, a zatim ukinute. Što znači da Srbin bez ikakvih problema dolazi u Njujork da ga pokori poput Melburna. 

Bonus video: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)