REAGOVALI I KOZACI! Novak Đoković verovatno i sam ne može da veruje šta se sve dešava na Australijan openu posle poteza oca Srđana

Novosti online

26. 01. 2023. u 15:32

NOVAK Đoković iščekuje veoma važan meč, polufinale Australijan opena, u nesvakidašnjoj situaciji. Jeste on svašta umeo da doživi u Melburnu, od šampionskih radosti do sramne deportacije, ali aktuelna dešavanja su sigurno i njega zatekla.

РЕАГОВАЛИ И КОЗАЦИ! Новак Ђоковић вероватно и сам не може да верује шта се све дешава на Аустралијан опену после потеза оца Срђана

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, otac rekordera Australijan opena, Srđan, pozirao je sa navijačima koji su doneli zastave Rusije i samoproglašene, a od Ruske Federacije potom priznate i prisajedinjene sopstvenoj teritoriji, Donjecke Narodne Republike.

Ovo se dešavalo u vreme dok je Nole igrao četvrtfinale grend slema protiv Rusa Andreja Rubljova, a na internetu je "isplivao" i snimak kako Novakov otac govori "Živeli Rusi" u pomenutoj situaciji.

Ruska agencija RIA Novosti je tim povodom kontaktirala sa atamanom (vođom) Kozaka koji su se iselili upravo u Australiju.

Za tu novinsku agenciju on je obelodanio da je nekoliko navijača uhapšeno (zbog toga što su, pored ostalog, uz ruske zastave, a na jednoj od njih je bio i lik predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, imali i majicu sa simbolom "Z", koji je na svojim vozilima koristio i deo ruske vojske u ratu sa Ukrajinom).

Ko je sve tačno zadržan, koliko ljudi i da li među njima ima srpskih iseljenika, kozački ataman prilikom davanja izjave za RIA Novosti nije mogao da kaže.

Bes u zapadnim medijima, upozorenje Đokovićima

Udarna vest u Australiji za sve domaće i britanske medije je pomenuta fotografija na kojoj se vidi kako Srđan Đoković pozira sa Rusom koji u ruci nosi zastavu sa likom Vladimira Putina na njoj.

- Отац Новака Ђоковића Срђан снимљен је како се слика са присталицама руског председника Владимира Путина на Аустралијан опену. Срђан Ђоковић је на слици са мушкарцем који држи руску заставу са Путиновим лицем и носи мајицу са одштампаним проратним З симболом. Руске и белоруске заставе и симболи забрањени су у Мелбурн парку - подсетио је у четвртак ујутру "Би-Би-Си".

Organizatori Australijan opena su potom poslali upozorenje Đokovićima:

"Teniski savez Australije je upozorio Srbina Novaka Đokovića i njegovog oca da se ne upuštaju u promovisanje političkih aktivnosti tokom turnira", navodi se u kratkoj vesti RIA Novosti.

Podsetimo, Novak Đoković će pohod na 10. titulu Australijan opena nastaviti u petak, kada će, u idealnom terminu, igrati proti Amerikanca Tomija Pola.

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (8)

DAVOS 2024: Ciljevi održivog razvoja kao put ka boljem svetu za sve