BIVŠI NOVAKOV TRENER O NADALU: Ono što se u sredu dogodilo mu je prvi korak ka penzionisanju!

Novosti online

19. 01. 2023. u 23:00

Rafael Nadal je povređen završio učešće u drugom kolu Australijan opena, porazom od Mekdonalda 3:0 (6:4, 6:4, 7:5), a nakon Rafinog ispadanja oglasio se Boris Beker.

БИВШИ НОВАКОВ ТРЕНЕР О НАДАЛУ: Оно што се у среду догодило му је први корак ка пензионисању!

FOTO: EPA

On smatra da je došlo vreme za smenu generacija.

- Pričamo o smeni generacija već neko vreme, a onda je Nadal prošle sezone trijumfovao u Melburnu I Parizu… Pitanje je hoće li igrati do 40. godine? Mislim da neće.  Ono što se dogodilo u sredu je prvi korak ka njegovom penzionisanju – smatra legendarni Boris Beker.

Tome dodaje i sledeće:

- Takva povreda je teška, pogotovo u njegovim godinama. Potrebno je određeno vreme da se vrati u formu. Nadam se da će se ubrzo oporaviti i da ćemo moći da ga gledamo u Parizu, ali se bojim sa su njegovi dani odbrojani.

Takođe se osvrnuo i na pojavljivanje Nadala na šljaci.

- Siguran sam da će turniri na šljaci biti njegov prioritet. Ako bude spreman, biće favorit na Rolan Garosu... On je jedan od najznačajnijih sportista u poslednjih 25 godina. Promenio je tenis i učinio ga popularnijim u Španiji. Može da postane i predsednik ukoliko želi. Ostaće velika praznina kada odluči da prestane da igra, ali verujem da će ponovo uzeti reket.

Beker smatra da je penzionisanje Rodžera Federera uticalo na Rafaela Nadala.

- Rodžer više ne igra, sada je veliko pitanje šta će biti sa Nadalom. Verujem da će želeti da igra u Parizu ponovo, ali nisam siguran da će se ponovo takmičiti u Australiji. Zbog toga treba da uživamo u njegovim igrama dok je tu – zaključio je nekadašnji prvi teniser sveta. 

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom teniskom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)