ODUŠEVLJEN I AS KOJI JE HTEO DA BIJE NOVAKA: Đoković napravio dve važne promene

Novosti online

19. 01. 2023. u 21:22

NOVAK Đoković je Australijan open nastavio kako je i želeo, pobedom, ali uz određene probleme i, što je možda još važnije, dve promene koje su prilično oduševile njegove navijače. I jednog njegovog velikog rivala iz mladosti.

ОДУШЕВЉЕН И АС КОЈИ ЈЕ ХТЕО ДА БИЈЕ НОВАКА: Ђоковић направио две важне промене

Tanjug/AP

Podsetimo, Nole je u četvrtak prošao u treće kolo AusOpena 2023, ali uz intervencije lekara i lično priznanje da se nada da će mu Bog pomoći što se povrede tiče. Na sve to, i provokatori su bili tu da mu otežaju posao.

Međutim, Novak Đoković je svoje pristalice oduševio dvema stvarima koje su novitet u njegovom repertoaru.

Prva promena - reakcija na laži

Najpre je, kada je video da Eurosport, televizija koji i prenosi Australijan open, objavila video snimak  društvenim mrežama insinuirajući da je Srbin prkosio pravilima i bez dozvole sudije otišao u toalet, Đoković vrlo konkretno "prozvao" pomenutu stanicu i zapitao se zbog čega nešto tako pogrešno objavljuje, bez ikakve provere.

Druga promnena - reakcija na bahatost

Drugi potez kojim je oduševio svoje navijače je bio kada je, usred meča drugog kola, Đoković otišao kod sudije i požalio se na pijane provokatore koji i nisu došli da gledaju tenis, već da njega vređaju i smetaju mu.

- Veoma mi je drago što Novak sada reaguje i na dezinformacije i na provokacije, a to su dve stvari koje se tolerišu, čak i ohrabruju u teniskoj zajednici poslednjih godina, kada god je to protiv Novaka. Dosta s tim - poručila je jedna Noletova navijačica koja je oduševljena ovim promenama u Đokovićevom ponašanju.

A oduševljen je i teniski as koji je svojevremeno hteo da tuče Novaka Đokovića, Endi Rodik:

- Novak je ovo odradio najbolje moguće. Bio je jasan u objašnjavanju problema, a onda i smiren kada je pitao kako će sudija da pomogne u iznalaženju rešenja - poručio je Rodik.

Podsetimo, 2013. je Endi Rodik priznao da je pet godina ranije, na Ju-Es openu 2008, umalo pretukao tada "samo" talentovanog srpskog tenisera, a potom višestrukog grend slem šampiona.

Rodik je tih dana vređao Đokovića smatrajući da lažira česte povrede, pa znatno kasnije posle sukoba o kome je reč priznao sledeće:

- Jednom sam se suočio sa određenim teniserom u svlačionici posle meča. Neću reći njegovo ime, samo ću kazati da se rimuje sa 'Šmovak Šmoković'. Sastali smo se na Ju-Es openu, ja sam tada (pre meča četvrtfinala) pričao neke gluposti o njemu, a on je izašao i izudarao me na terenu kako je hteo (Nole je pobedio u četiri seta). Ali, kada je zatim malo i zacvrkutao, pa otišao u svlačionicu, ušao sam tamo i ja, prišao mu i gurnuo ga uz ormar. Ali, tog časa sam shvatio da je njegov trener nešto veći od Donovana (Mekneba, bivšeg NFL kvoterbeka, koji je bio sa Rodikom u TV studiju "Foksa"; Mekneb je visok 188 centimetara) i odmah sam se odmakao. Mislim, moj trener je visok oko 170, ima 65 kilograma i, kolicni je, može da izbegava kapi kiše. Malo sam se ubrzano povukao jer je voz mogao da me udari sa strane - duhovito je sve tada opisao Endi Rodik, koji jeste bio na vrhu ATP liste, ali je karijeru završio samo sa jednom grend slem titulom, na Ju-Es openu 2003 (i tri učešća u finalima Vimbldona).

Inače, ovaj američki as je u tenisku penziju otišao uz više pobeda nad Noletom nego poraza: savladao je Đokovića pet puta, a od Novaka izgubio četiri meča.

Kada igra Novak Đoković u 3. kolu i protiv koga?

Đoković će meč trećeg kola na Australijan openu, na kome ima čak devet titula, igrati u subotu, ali se još uvek ne zna u kom terminu.

Zna se, međutim, ko će mu biti rival - Bugarin Grigor Dimitrov, za kog je Đoković imao šta zanimljivo da kaže.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom teniskom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili