NOVAK I SERIJA POBEDA KOJOJ NEMA KRAJA: Đoković je u Australiji poslednji put poražen pre pet godina od čoveka koji nije više na ATP listi

Novosti online

08. 01. 2023. u 14:29

PADAJU rekordi u Australiji čim se tamo pojavi Novak Đoković!

НОВАК И СЕРИЈА ПОБЕДА КОЈОЈ НЕМА КРАЈА: Ђоковић је у Аустралији последњи пут поражен пре пет година од човека који није више на АТП листи

Foto: AP

Trijumfom na turniru u Adelajdu Nole je došao do 92. trofeja na ATP turneji u karijeri, čime se izjednačio sa svojim včitim rivalom Nadalom, ali je istovremeno produžio jedan neverovatan niz.

Đoković, naime, ne zna za poraz na tlu najmanjeg kontinenta još 2018. godine.

Čung Hjon je ime malo poznatog korejskog tenisera koji je u četvrtom kolu Melburna eliminisao Novaka, a naš as je od tada vezao čak 34 pobede.

Baš u to vreme Nole je izlazio iz krize izazvane povredom lakta, već sredinom te godine osvojio je imbldon i najavio povratak na vrh. Sezonu 2019. počeo je u Melburnu sa sedam pobeda na putu do titule. Isti skor imao je na AO i 2020, s tim što je prethodno ostario i šest pobeda na ATP kupu u Brizbejnu, dok je 2021. na tom takmičenju odigrao dva meča i oba pobedio.

Usledila je treća uzastopna titula u Melburnu sa novih sedam pobeda, a onda i prinudna dvogodišnja pauza, koju je prekinuo u Adelejdu sa pet pobeda za 34 u nizu. Ako osvoji Australijan open 2023. niz će se popeti na 41.

Što se tiče Čung hjona, on je te 2018. u Melburnu pobedio i Tenisa Sandgrena u četvrtfinalu a onda je u polufinalu bio prinuđen da preda meč potonjem šampion Federeru, zbog žuljeva na nogama.

- Ništa se ovom mojom pobednom nije mnogo promenilo jer i dalje moram da pitam Novaka za selfi - našalio se Čung nakon pobede nad svojim idolom.

Čung je mnogo obećavao. Nekoliko meseci pre pobede nad Noletom osvojio je prvo Nekst Gen ATP finale za igrače do 21 godine, a posle Melburna je na Indijan Velsu i Majamiju  stigao do četvrtfinala na dva uzastopna mastersa mastersa, da bi u aprilu 2018. stigao i do 19. pozicije na ATP listi, ali tada je nestao sa scene sve do AO 2019. na kome je ispao već u drugom kolu.

Posle toga imao je velike probleme sa povredama i nikada više nije uspeo da se vrati u vrh svetskog tenisa. Iako se zvanično nije oprostio od profesionalnog tenisa poslednji meč u singlu je odigrao u kvalifikacijama za Rolan Garos 2020. Pojavio se prošle godine na Koreja openu u konkurenciji parova gde je stigao do polufinala sa zemljakom Kvonom.

BONUS VIDEO - Pečat najboljeg: koje rekorde juri Novak Đoković

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024