ĐOKOVIĆ SE VRAĆA NA PRVO MESTO POSLE MELBURNA? Evo šta je potrebno Novaku da svrgne Alkaraza - jedan igrač može da mu pomrsi račune

Novosti online

08. 01. 2023. u 12:45

NAJBOLjI teniser svih vremena Novak Đoković trijumfalno je započeo 2023. godinu, pošto je u finalu ATP turnira Serije 250 u Adelejdu savladao Amerikanca Sebastijana Kordu sa 2:1, po setovima 6:7(8), 7:6(3), 6:4. Ova titula donela mu je 250 ATP bodova i povećala mu šanse da se već posle Australijan opena vrati na prvo mesto ATP liste.

ЂОКОВИЋ СЕ ВРАЋА НА ПРВО МЕСТО ПОСЛЕ МЕЛБУРНА? Ево шта је потребно Новаку да свргне Алкараза - један играч може да му помрси рачуне

FOTO: AP/Tanjug

Pre početka ovog turnira novak je imao tačno 2000 poena manje od trenutno vodećeg Karlosa Alkaraza. Pošto je Španac u toku nedelje objavio da neće nastupati u Melburnu, tako je izgubio priliku da brani 90 bodove od prošlogodišnjeg četvrtog kola.

Novak ne brani bodove jer nije ni nastupao što znači da bi i bez bodova iz Adelejda pobedom u Melburnu stigao Alkaraza, a zbog više osvojenih grend slemova u poslednje 52 nedelje (bilo bi 2:0) pretekao bi ga na ATP lestvici.

To međutim, ne bi značilo i sigurno prvo mesto, pošto prilikuj da postanu broj 1 imaju još dvojica tenisera, a jednom od njih, pod određenim uslovima, biće dovoljno i finale da spreči Noletov povratak na čelo.

Jedan od njih je Kasper Rud, koji je i krajem prošle godine imao priliku da to postane, da je osvojio Ju-Es open, a drugi je Stefanos Cicipas.

Iako je trenutno na listi ispred Norvežanina, Grka i srpskog asa, Rafael Nadal neće imati priliku da se bori za povratak na čelo ATP karavana jer brani titulu iz Melburna.

Rud bi mogao da se popne na vrh čak i ako ne osvoji titulu u Melburnu, dok Novak i Cicipas moraju da osvoje prvi grend slem sezone.

Ali da bi Rudu plasman u finale bio dovoljan za titulu mora da se ispuni jedan od dva uslova - ili da drugi finalista ne bude Novak ili da Norvežanin prethodno osvoji turnir u Oklendu, u kom slučaju Noletu ni titula ne bi bila dovoljna za povratak na presto!

Taj turnir se igra od ponedeljka, a Rud u drugom kolu čeka boljeg iz duela Španca Munara i našeg Lasla Đerea. Eto, zbog toga je bilo posebno važno da Novak osvoji turnir u Adelejdu.

Australijan open ove godine igraće se od 16. do 29. januara. Prvi nosilac je Nadal, drugi Rud, treći Cicipas, a četvrti Novak.

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković?

PEČAT NAJBOLJEG: Koje rekorde juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (1)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!