"NE BIH DA PRIČAM O TOME": Novak Đoković ne skriva da je razočaran, ali o jednom detalju ne želi da govori

Goran ČVOROVIĆ

07. 11. 2022. u 19:10

NIJE previše bio utučen Novak Đoković posle nedeljnog poraza u pariskom finalu od mladog Danca Holgera Runea (1:2).

НЕ БИХ ДА ПРИЧАМ О ТОМЕ: Новак Ђоковић не скрива да је разочаран, али о једном детаљу не жели да говори

FOTO: Tanjug/AP

Od stalnog dopisnika "Novosti" iz Pariza

Istina, ostao je gorak ukus u ustima zbog neostvarenog trijumfa, ali svestan je Nole da u sportu uvek ima i pobednika i gubitnika.

- Bio je to veoma uzbudljiv meč. Imao sam šanse. Nisam bio dovoljno aktivan. Pravio sam neke neuobičajene greške. Tako vam je to: neke bitke osvojite, neke izgubite. Mogao sam lako da budem poražen u meču protiv Cicipasa u polufinalu, ali sam pobedio. Danas nisam. I to je u redu - trezveno je Novak analizirao situaciju.

Najvažnije u svemu je to da naš najbolji teniser i dalje ima puno samopouzdanja i da veruje u svoju igru koja je, iz turnira u turnir, sve bolja, posle svega što mu se izdešavalo u dobrom delu ove godine.

- Imao sam veoma dobru prethodnu sedmicu. Naravno da sam razočaran porazom, ali bio sam veoma blizu. Samo nekoliko poena je odlučilo o pobedniku. Ali, nivo tenisa koji igram je visok - kazao je posle finala s Runeom.

Mnogobrojni Novakovi navijači bili su zabrinuti kada je Đoković u pauzi između petog i šestog gema u trećem setu zatražio pomoć masera, zbog bolova u levoj butini.

- Ne bih da pričam o tome. To bi moglo da se shvati kao izgovor za poraz. Ne, sve je bilo u redu. Normalno je da se, kada igrate dan za danom, pojavi neka zategnutost tu i tamo, ali nisam imao povredu. Borio sam se do poslednjeg trenutka - odagnao je sumnje srpski teniser.

Svi pogledi sada su uprti u završni turnir u Torinu (13-20. novembar), gde će naš as pokušati da se domogne svoje 91. titule.

- Svaki turnir je važan u ovoj fazi moje karijere. Gde god da igram, trudim se da pobedim. To nije tajna. Takav je moj mentalitet i pristup s kojim odlazim u Torino. Osećam se veoma dobro na terenu. Mislim da igram veoma, veoma dobar tenis - poručio je Novak i najavio da ide u Italiju po još jedan trofej.

Time bi stvorio solidnu zalihu bodova s kojom namerava da sledeće godine napadne vrh s koga su ga skinule administrativne, a ne teniske okolnosti. Juriš na prvo mesto mnogo će zavisiti i od toga da li će konačno stići pozitivne vesti iz Australije.

Novak je tokom turnira u "Bersiju" za "Novosti" izjavio da nema novih informacija s grend slema koji je najviše puta osvajao u svojoj karijeri, ali da se nada da će igrati.

Posle poraza u Parizu, Novaku je s bodovnog salda skinuto ukupno 1.000 bodova, tako da je pao za jedno mesto na ATP listi i trenutno se nalazi na 8. mestu. S druge strane, devetnaestogodišnji Danac je trijumfom skočio za osam mesta, čime je dospeo na 10. poziciju najboljih igrača sveta. Njegov uzlet je munjevit: početkom godine nije bio ni među sto igrača i zauzimao je 103. mesto!

- Sve ovo deluje poprilično nestvarno. Stajati ovde sa ovim prelepim trofejom neverovatan je osećaj. Ovo je verovatno najbolji osećaj u mom životu, u celoj mojoj karijeri. To je kao malo ostvarenje sna, iako imam veće snove - kazao je Danac.

Na mladima svet ostaje. Ali i stariji se još pitaju.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča.

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna