KAKVA SENZACIJA U PARIZU: Ispao Danil Medvedev!

Novosti online

02. 11. 2022. u 15:44

​NOVAK Đoković je prošle sezone u finalu ATP turnira u Parizu pobedio Danila Medvedeva, žreb ih je i ovoga puta razdvojio tako da su mogli da se sastanu samo u završnoj borbi za trofej, ali do nje svakako ovoga puta neće doći jer je Rus senzacionalno ispao sa mastersa u prestonici Francuske.

КАКВА СЕНЗАЦИЈА У ПАРИЗУ: Испао Данил Медведев!

FOTO: Tanjug/AP

U prošlogodišnjem izdanju ovog turnira, Novak Đoković je osvojio titulu pobedivši na putu do nje Martona Fučovića, zatim mu je Gael Monfis predao meč bez borbe, a onda su usledili trijumfi nad Tejlorom Fricom, Hubertom Hurkačom i, u finalu, nad Danilom Medvedevim posle preokreta - 4:6, 6:3, 6:3.

Rus je i ovoga puta stigao sa velikim ambicijama u Grad svetlosti, ali je trenutno kao treći teniser sveta izgubio u drugom kolu (a svom prvom nastupu) od 25. sa ATP liste Aleksa de Minaura.

Australijanac je priredio senzaciju savladavši Medvedeva sa 6:4, 2:6, 7:5 posle dva sata i 47 minuta borbe. Prvi put je u karijeri pobedio nekog od pet najbolje rangiranih na planeti, a to je učinio protiv ruskog velikana koji je u Francusku stigao osokoljen titulom u Beču (gde je organizatore iznenadio naprasno se, usred svog govora na engleskom, obrativši na ruskom jeziku).

De Minaur je imao dve brejk/set/meč lopte pri vođstvu od 5:4 u trećoj deonici, ali se njegov suparnik iz te vrlo neugodne situacije spasao.

Međutim, nije dugo trajala nada Rusa da bi mogao sve da preokrene u svoju korist: čim je Medvedev sledeći put servirao, De Minaur je poveo sa 15:40, pa iskoristio drugu meč loptu za trijumf.

Njegov naredni rival biće 21. sa svetskog rangiranja Franses Tijafo, koji je sa 2:0 u setovima opravdao ulogu favorita protiv 45. igrača sveta Džeka Drejpera.

Podsetimo, Novak Đoković je, poput Medvedeva, bio slobodan u prvom kolu, a u drugom je savladao Maksima Kresija u dva izuzetno uzbudljiva seta.

Nole će u četvrtak (termin još uvek nisu saopšatili organizatori) imati "pravoslavni duel" u osmini finala pariskog mastersa.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest