ĐOKOVIĆA ČEKA PAKAO! Hajka na Srbina se nastavlja i direktor Australijan opena se "pere" od Novaka

Novosti online

11. 10. 2022. u 11:17

I taman kada je delovalo da se stvari vraćaju u normalu i da ćemo Novaka Đokovića gledati naredne godine na Australijan openu, gde bi bio u prilici da se izjednači sa Rafaelom Nadalom po broju grend slem titula, naslućuju se novi problemi.

ЂОКОВИЋА ЧЕКА ПАКАО! Хајка на Србина се наставља и директор Аустралијан опена се пере од Новака

Foto: EPA

Bivša ministarka unutrašnjih poslova Australije i opoziciona poslanica Karen Endruz ponovo je udarila na srpskog tenisera. 

Podsećanja radi, Đokoviću je zabranjeno da uđe u Australiju do 2025. godine, ali postoji mogućnost da mu vlada u Kanberi ukine tu zabranu.

Australija je u julu ukinula pravilo prema kojem se od međunarodnih putnika traži da obelodane svoj vakcinacioni status, a Đoković je rekao da se nada "pozitivnim vestima" povodom njegove želje da igra na sledećem Australijan openu.

Međutim, ponovo je krenula hajka na Novaka i Srbina čeka novi pakao kada je Australijan open u pitanju. Oglasio se i direktor turnira Kreg Tajli, koji je uvek bio na Đokovićevoj strani, čak i početkom ove godine kada su svi razapinjali Srbina.

Sada je i Tajli dao oprezniju izjavu. Očigledno želi da političari odluče o statusu Novaka Đokovića i da se ne zaleće kao na prethodnom turniru, kada je Srbinu dao medicinsko izuzeće, a drugi su to isto poništili.

FOTO: Tanjug

 

- On je devetostruki šampion i naravno da uvek želimo da igraju najbolji teniseri na svetu. Ali ova stvar je između njega i relevantnih državnih organa - rekao je ukratko Tajli.

Njegova izjava pojavila se u javnosti neposredno nakon što je bivša ministarka unutrašnjih poslova Karen Endruz poručila da je strogo protiv puštanja srpskog tenisera u Australiju.

- Onda bi se pojavili drugi ljudi u sličnim okolnostima kojima su vize ukinute. Dakle, ako Imigraciono sada odluči da napravi izuzetak za Đokovića, postavlja se pitanje – šta će da urade za ostale koji su u sličnoj situaciji. Zašto bi se Đokoviću dozvolilo da se vrati u zemlju? Samo zato što je visoko rangirani teniser sa milionima dolara? Ne bi smelo da za njega važi jedno pravilo, a drugo pravilo za ostale - rekla je Endruzova za radio "Ej-Bi-Si".

Pitanje je da li će se Đoković i upuštati u takvu avanturu 2023. godine, ako putevi ne budu čisti. Verovatno će postupiti kao pred Ju-Es open, jer jednom se opekao u Melburnu, dva puta bi bilo mnogo...

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista