ĐOKOVIĆ IGRA NA AUSTRALIJAN OPENU: Novak progovorio o Melburnu i zabrani koju ima

Novosti online

06. 10. 2022. u 07:58

Novak Đoković će posle turnira u Astani, kako trenutno stoje stvari, igrati u Parizu i verovatno Torinu, a onda ponovo sledi neizvesnost oko odlaska u Australiju početkom godine.

ЂОКОВИЋ ИГРА НА АУСТРАЛИЈАН ОПЕНУ: Новак проговорио о Мелбурну и забрани коју има

FOTO: Tanjug/AP

Ipak, posle navoda da će mu se ukinuti zabrana i da će moći da igra na prvom grend slemu u godini, srpski as još jednom je istakao kako je to njegova velika želja.

Nakon što se Kreg Tajli, direktor Australijan opena, oglasio i poručio da će turnir ugostiti sve najbolje tenisere sveta, javnost je to razumela kao prikriven znak da će i Novaku Đokoviću biti dozvoljeno da igra u Melburnu.

Problem pravi trogodišnja zabrana ulaska u zemlju koju je Novak dobio nakon deportacije, međutim, promenom vlasti nagovešteno je da će ona biti ukinuta.

Posle prve pobede u Astani Novak je objasnio kako izgleda procedura za odlazak u Melburn.

- Još uvek čekam vesti da moja zabrana bude uklonjena, mislim da imam zabranu putovanja tri godine zbog ranijih okolnosti ove godine. Kada se to ukloni, moram da se prijavim za vizu. Želim da idem i želim da igram tamo - jasno je istakao još jednom Đoković.

Kako se bliži kraj aktuelne sezone, koliko god Novakove misli bile fokusirane na Astanu, a potom masterse u Parizu i Torinu, srpski as sve češće govori o Australiji.
Novak na prvom grend slemu ima devet trofeja i želi šansu da se bori i za desetu titulu.

Šansa je sve bliža jer Entoni Albanez, koji je nasledio Skota Morisona na mestu premijera, ima daleko više poštovanja prema Đokoviću i, kako prenose australijske vesti, ima nameru da se pozabavi ukidanjem zabrane.

U tome mora da sarađuje sa novim ministrom za imigracije Andrju Džajslom, takođe čovekom koji nije ni nalik Aleksu Hoku koji je Novaku i zagorčao sezonu.

Tako da ćemo Novaka, kako stvari stoje, gledati u Melburnu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)