ANDREA PETKOVIĆ OKONČALA KARIJERU: Nikada više nećemo gledati čuveni "Petko ples" (VIDEO)

Novosti online

31. 08. 2022. u 11:36

DOK ceo teniski svet iščekuje poslednji meč Serene Vilijams od aktivnog igranja tenisa uz mnogo manje pompe oprostila su se dva dobro poznata lica.

АНДРЕА ПЕТКОВИЋ ОКОНЧАЛА КАРИЈЕРУ: Никада више нећемо гледати чувени Петко плес (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Poslednje mečeve karijere odigrali su Andrea Petković i Sem Kveri.

Nemica srpskog porekla potvrdila je posle poraza od Belinde Benčić u prvom kolu da joj je to bio poslednji grend slem meč u karijeri, a ostavila je mogućnost da odigra oproštajni egzibicioni meč u Nemačkoj.

Osvojila je sedam titula na VTA turu, a najvrednija je ona u Čarlstonu iz 2014. godine.

Ostaće upamćena kao prva teniserka iz Nemačke koja je ušla u top 10 na VTA listi još od velike Štefi Graf. Bilo je to 2011. godine kada je stigla do četvrtfinala na tri grend slema i trećeg kola na Vimbldonu.

Ostaće upamćena i po specifičnom "Petko plesu" kojim je proslavljala pobede, a u dublu su joj se pridruživale i partnerke, kao Ana Ivanović 2011. u Majamiju:

 


- Drago mi je što se završilo ovako, protiv Belinde koju mnogo volim i poštujem. Još volim tenis i osećam strast prema igri, ali telo mi ne dozvoljava da nastavim iako to želim. Poslednjih nedelja igram pod analgeticima i antihistaminicima i tokom Sinsinatija sam shvatila da je to to. Samo sam čekala sa objavom jer je u to vreme i Serena najavila kraj karijere - poručila je Andrea, čiji roditelji su Srbi iz Tuzle.

KVERI OKAČIO REKET O KLIN

Sem Kveri je posle poraza od Ilje Ivaške samo potvrdio odluku koju je doneo pre šest meseci, iako je i on čekao sa objavljivanjem do pre nešto više od mesec dana.

- Pomirio sam se sa tim i osećaj je bio sjajan - rekao je Kveri. 

Ostaće upamćen po tome što je dve godine zaredom na Vimbldonu izbacivao branioce titule i tadašnje prve igrače sveta, 2016. godine Novaka Đokovića, a 2017. Endija Marija. Tada je stizao do četvrtfinala, odnosno polufinala.

U karijeri ima 23 pobede protiv top 10 igrača. Pobeđivao je i Nadala, Rodika, Vavrinku, Tima...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)