PRAVILA NISU ISTA ZA SVE? Nadal odgovorio na optužbe da ima protekciju na Ju-Es openu (VIDEO)

Novosti online

31. 08. 2022. u 10:38 >> 11:11

RAFAEL NADAL se vratio na Ju-Es open posle tri godine pauze i preokretom stigao do prve pobede na putu do, kako se on nada, 23. grend slema i povratka na čelo ATP liste.

ПРАВИЛА НИСУ ИСТА ЗА СВЕ? Надал одговорио на оптужбе да има протекцију на Ју-Ес опену (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Nadal je na startu poslednjeg grend slema sezone savladao Japanca Rinkija Hiđikatu sa 4:6, 6:2, 6:3, 6:3 za tri sata i osam minuta igre. 

Posle pobede, na terenu je izjavio da je dugo čekao povratak na Ju-es open, ali mnogo zanimljivije bilo je na konferenciji za novinare.

Španac je dobio pitanje da li ga sudije protežiraju jer konstantno krši pravilo od 25 sekundi za servis. Pomenuo je novinar tom prilikom i Džona Mekinroa, koji takođe smatra da Nadal konstantno krši pravila.

Na to se El matador slatko nasmejao, a zatim odgovorio:

- Mislim da je to šala. Prošao sam kroz mnoga upozorenja tokom moje karijere, nikada zbog lomljenja reketa ili pravljenja haosa na terenu, ali za vreme da. Imam problem što se previše znojim. Kada igrate u ovakvim uslovima kada je velika vlaga, kao što je bilo danas, takođe nemamo ni dečake i devojčice koji dodaju lopte da nam dodaju peškire poslednjih nekoliko godina i morate da odete na najdalji deo terena da uzmete peškir. Problem je za igrače koji se znoje toliko kao ja, da kada odete na taj deo terena da uzmete peškir, znate da ćete imati problem sa vremenom, zbog toga i ne idem toliko često po peškir. Mislim da nemam protekciju sudija uopšte - rekao je Rafa. 

 


Novinar je želeo da nastavi sa pitanjima, ali je moderator hteo da ga prekine. Ipak, umešao se Nadal i dozvolio novinaru da ponovi pitanje.

- Samo zato što se previše znojite treba da postoji različito pravilo za vas? - upitao je novinar, na šta se Nadal opet glasno nasmejao. 


- To nisam rekao. Poštujem pravila. Ako prekoračim 25 sekundi, dobiću upozorenje svaki put. Stvarno ne mislim da dobijam drugačiji tretman - zaključio je Nadal.

Rafa u Njujorki juriša na petu titulu, što bi mu bio 23. grend slem ukupno, ali i na povratak na čelo ATP liste, za šta mu je potrebno da titulu ne osvoje Medvedev, Alkaraz ili Rud.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri