NADAL SE VRAĆA I IDE PO REKORD: Rafa se oporavio od povrede, a i prvi reket sveta je prijavljen za turnir

Novosti online

16. 07. 2022. u 13:03

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal pretrpeo je poverdu stomačnih mišića tokom svog četvrtfinalnog duela na Vimbldonu 2022. ranije ovog meseca, što ga je primoralo da se povuče iz polufinala i pred meč Niku Kirjosu. Nakon toga, Nadal je izjavio da je odluka o povlačenju bila teška, ali da je morao da je donese kako ne bi pogoršao stanje koje bi moglo da mu utiče čak i na kraj karijere.

НАДАЛ СЕ ВРАЋА И ИДЕ ПО РЕКОРД: Рафа се опоравио од повреде, а и први рекет света је пријављен за турнир

FOTO: AP

Međutim, Španac se veoma brzo oporavio pa će se vratiti na ATP turneju učešćem na Masters 1000 turniru u Montrealu, koji će se igrati između 5. i 14. avgusta, iako su mu doktori predviđali mnogo dužu pauzu.

 
Rafa ovaj turnir u Kanadi osvojio pet puta - 2005, 2008, 2013, 2018. i 2019. Još jedna titula će mu pomoći da izjednači najbolji rekord svih vremena  koji trenutno drži legendarni Ivan Lendl - šest trofeja u devet finala u Montrealu.

Novak Đoković je u karijeri je četiri puta osvojio Otvoreno prvenstvo Kanade - 2007, 2011, 2012. i 2016. godine.

Iako je naš Nole izjavio da bi voleo da igra u Montrealu i proteklih dana se pominjao kao jedan od potencijalnih učesnika, to se ipak neće desiti.

Direktor organizacije turnira Ežan Lepjer, odbacio je mogućnost da srpski teniser nastupi na ovom ATP turniru.

- Situacija je jasna, ili će Kanada da promeni pravila po pitanju vakcinacije ili će on (Đoković) morati da zavrne rukav i primi vakcinu. Međutim, ne smatram ni jedan od ta dva scenarija verovatnim - izjavio je Lapjer za "Toronto San".

Na Otvorenom prvenstvu Kanade će učestvovati i dva domaća igrača, Feliks Ože-Alijasim i Denis Šapovalov, kao i prvi teniser sveta Danil Medvedev, kome je bilo zabranjeno učešće na Vimbldonu zbog sankcija čelnika "Ol Ingland klaba" prema ruskim i beloruskim sportistima.


BONUS VIDEO: Novak se obratio mladim teniserima
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)