NISKI UDARCI: Bivši Novakov trener pomaže rivalu Đokovića pred polufinale Vimbldona

Novosti online

07. 07. 2022. u 20:58

BIVŠI trener Novaka Đokovića Tod Martin rekao je Britancu Kameronu Noriju da je najveća slabost Srbina to što „ne uživa pod pritiskom“, uoči polufinala Vimbldona koje će se održati u petak.

НИСКИ УДАРЦИ: Бивши Новаков тренер помаже ривалу Ђоковића пред полуфинале Вимблдона

FOTO: Tanjug/AP

26-godišnji Nori stigao je do svog prvog grend slem polufinala u karijeri na ovogodišnjem nezvaničnom šampionatu sveta u Londonu. 

Đoković je, u međuvremenu, jedan od najuspešnijih tenisera svih vremena, sa već 20 grend slemova u karijeri. To ga čini izjednačenim sa sjajnim Rodžerom Federerom, a samo je dva trofeja iza najvećeg rivala - Rafaela Nadala.

Prošle godine bio je na putu da ostvari "grend-slem poker", osvojivši Australijan open, Otvoreno prvenstvo Francuske i Vimbldon, ali ga je na kraju pobedio Danil Medvedev u finalu Ju-Es opena.

FOTO: Tanjug/AP

Martinu, koji je i sam bio dvostruki grend slem finalista i koji je trenirao Đokovića između 2009. i 2010. godine, taj poraz je pružio uvid u Đokovićeve borbe pod pritiskom kako navodi.

- Mislio sam da će Novak osvojiti kalendarski slem prošle godine u Njujorku. Generalno, čini mi se da ne uživa u pritisku, ali nekako može da se bori protiv njega. Imao sam osećaj da će važnost meča dovesti do toga da nema šanse da izgubi, ali se onda pokazao mentalitet problema igranja pod pritiskom i to se nije desilo, a i Medvedev je igrao odlično moram priznati - rekao je čovek koji je radio sa Đoković i nebrojana puta bio svedok toga da naš teniser igra uprav najbolje kada je pritsak najveći.

Đoković nikada nije bio toliko popularan kao Federer i Nadal među publikom na Centralnom terenu, a nedostajaće mu podrška protiv domaćeg ljubimca Norija, kada se ovaj par bude borio u polufinalnom duelu turnira u Londonu.

FOTO: Tanjug/AP

Srpski teniser je tvrdio da "zna šta da očekuje" od Norija u polufinalu u petak nakon što je u prethodnom kolu savladao Janika Sinera u pet setova. Uprkos tome što Britanac igra na domaćem terenu, Đoković veruje da zna šta treba da uradi da bi stigao do novog trofeja na ostrvskoj travi.

- Igrali smo finale "Svetske turneje" u zatvorenom,to je jedini susret koji smo imali

Naravno drugačiji uslovi, drugačiji turnir, okruženje od onoga što nas čeka na Vimbldonu u polufinalu na "Centralnom terenu" slem turnira u njegovoj zemlji. Ali znam šta da očekujem ako se to desi, znate, u smislu podrške publike i svega što ste spomenuli, znam kako na to da odgovorim. Svaka pobeda od sada pa nadalje je velika stvar za njega i to je pre svega najveća prednost, ta rasterećenost koju ima. Znate, trenirao sam nekoliko puta sa Norijem. Dobro poznajem njegovu igru.Naravno da ću uraditi domaći i spremiti se - zaključio je Novak Đoković.

FOTO: AP

Nori će se potruditi da postane tek treći Britanac koji je osvojio titulu u muškoj pojedinačnoj konkurenciji na Vimbldonu, posle Endija Mareja i Freda Perija.

Meč je na programu sutra u idealnom terminu, a direktan tekstualni prenos možete pratiti na portalu "Novosti". 


BONUS VIDEO: Veličanstveni Novak
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna