"UMORAN SAM DA PRIČAM O SVOM TELU": Nadal nije želeo da odgovori na pitanje u vezi sa povredom

Novosti online

05. 07. 2022. u 16:57

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal u četvrtak se plasirao u četvrtfinale Vimbldona, u kom će igrati protiv Tejlora Frica.

УМОРАН САМ ДА ПРИЧАМ О СВОМ ТЕЛУ: Надал није желео да одговори на питање у вези са повредом

FOTO: Tanjug/AP

Španski teniser je rekao da je umoran od stalnih pitanja o stanju njegovog tela i povreda koje su ga mučile.

Nadal je sinoć savladao Botika van de Zandšulpa (3:0) i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, u kom će ga čekati Fric koji je pobedio Džejsona Kublera.

Nadal je na Otvorenom prvenstvu Engleske imao flastere po telu, pa je mnoge interesovalo da li je u pitanju neka nova povreda.

- Pričao sam već o tome. S jedne strane, stvarno sam umoran da stalno pričam o svom telu. Nije da ne želim da odgovorim na vaše pitanje, ali nekada se umorim i od samog sebe i svih tih problema koje vučem. Ne bih da pričam sada o tome, izvinite. Usred sam turnira i trebalo bi da nastavim. Poštovanje svim kolegama, ali samo se trudim da dam sve od sebe svakog dana. Dovoljno sam zdrav da nastavim da se borim za stvari koje želim - rekao je Nadal.

Španac je ove godine igrao protiv Frica u Indijan Velsu, kada je Fric osvojio turnir, a Nadal povredio rebro.

- Šta sam naučio iz tog prošlog meča sa Fricom? Baš ništa, nula jer sam zadobio frakturu rebra. Nije imalo šta da se nauči, jer iskreno, bol je bila takva da je bilo užasno igrati do kraja. Tada nismo znali da je u pitanju fraktura rebra, ali znao sam da nešto nije u redu, jer je previše bolelo. Očigledno je da Tejlor igra na visokom nivou i da ima sjajnu sezonu - pohvalio je on svog narednog protivnika.

Takođe je i svestan da je Amerikanac značajno napredovao.

- Nedelju pre Vimbldona osvojio je turnir. Ovde je u četvrtfinalu, već ima titulu sa Masters turnira. U dobroj poziciji je, iako se ovde ne daju poeni. Šteta za njega, jer četvrtfinale donosi mnogo poena. Biće to težak meč protiv sjajnog igrača, ali ne može se u ovoj fazi ni očekivati lakši protivnik - zaključio je Rafa.


BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu?
 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a