TENIS U VRTLOGU KOVIDA I ZABRANA: Dvostruki aršini i serija nelogičnih odluka čelnika belog sporta na štetu igrača

G. ČVOROVIĆ

29. 06. 2022. u 21:18

LUDILO sa kovidom se nastavlja. Neujednačeni kriterijumi prate karavan grend slema.

ТЕНИС У ВРТЛОГУ КОВИДА И ЗАБРАНА: Двоструки аршини и серија нелогичних одлука челника белог спорта на штету играча

FOTO: EPA

Od stalnog dopisnika "Novosti" iz Pariza

Tako je francuska teniserka Elize Korne prenela da je na nedavnom Rolan Garosu vladala "epidemija korone". Igrače niko nije mogao da natera ni da se testiraju!

Istovremeno, Novaku Đokoviću su zatvorena vrata za Ju-Es open zbog toga što nije vakcinisan, a pitanje je i kada bi mogao da ode u Australiju, jer mu iz istih razloga važi trogodišnja zabrana ulaska. Na delu su, očigledno, različiti aršini.

- Svi su ga imali i niko nije ništa rekao - zapanjila je javnost 37. igračica sveta izjavom u vezi sa kovidom na pariskom turniru, dodajući da je među igračima bio "prećutan dogovor".

Kaže da u principu igrači nisu želeli da se testiraju da sebe ne bi doveli u situaciju da moraju da odustanu, kao i da je videla neke igračice da nose maske, "verovatno iz poštovanja prema drugima". Prema izvorima bliskim turniru koje prenose francuski mediji, tri slučaja su zabeležena tokom Rolan Garosa, što ne isključuje da je ih je bilo još.

AFP je preneo da je Francuska teniska federacija, koja organizuje Rolan Garos, podsetila da na osnovu vladinih naloga, vakcinalne i sanitarne propusnice nisu tražene i da nisu bili u mogućnosti da bilo koga nateraju da uradi test tokom turnira. Kada se zna da je na delu zabrana ruskim igračima za Vimbldon usled rata u Ukrajini, ali ne i na ostalim grend slemovima, kao i zbrka oko bodova koja je tom prilikom nastala, jasno je da je teniski sport zadesila serija nelogičnosti koje najviše pogađaju igrače, a u ovom slučaju Novaka Đokovića. 

KORNEOVA: SA TIM MORA DA SE ŽIVI

KORNEOVA je nekoliko sati posle konferencije za medije na društvenim mrežama precizirala:

- Rekla sam da sam posumnjala na nekoliko slučajeva kovida tokom Rolan Garosa, bez ikakvih dokaza. To sam pre svega uradila da bih istakla da virus trenutno predstavlja deo naših života i da s njim treba da se živi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri