"PUŠTAJU GA DA IGRA SAMO ZATO ŠTO JE AMERIKANAC": Novak Đoković zagrmeo, ne vidi logiku u ponašanju Ju-Es opena

Novosti online

28. 06. 2022. u 17:50

POLITIKA će po ko zna koji put umešati prste u sport, a Novak Đoković će ponovo izvući "deblji kraj". Kako stvari stoje US open biće uskraćen za učešće najboljeg srpskog tenisera i ikonu "belog sporta".

ПУШТАЈУ ГА ДА ИГРА САМО ЗАТО ШТО ЈЕ АМЕРИКАНАЦ: Новак Ђоковић загрмео, не види логику у понашању Ју-Ес опена

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, vlada Sjedinjenih Američkih Država je nedavno objavila nove smernice, koje su na snazi ove zemlje po pitanju opadajuće kovid pandemije. Nekoliko ograničenja je ukinuto, na primer, međunarodni putnici više neće morati da podnose negativan izveštaj o testiranju. Međutim, i dalje važi pravilo da stranci dostave dokaz o vakcinaciji za ulazak u SAD.

To znači da bi Đoković, koji je odlučno odbio imunizaciju sledeći svoje ideale, mogao da propusti još jedan grend slem ove godine.

Otvoreno prvenstvo na američkom kontinentu trebalo bi da počne 29. avgusta ove godine, a ukoliko se do tada pravila ne promene, Đokovićeva jedina nada je da dobije posebno izuzeće. Ipak organizatori događaja, Teniska asocijacija Sjedinjenih Država (USTA), već je odbili da zahteva izuzeće od vlade.

FOTO: Tanjug/AP

Dakle, problem kao što je poznato je to što Đoković nije vakcinisan , a 20-struki grend slem šampion se pita kako to da američki igrač Tenis Sandgren može da igra za razliku od njega, iako je njegov vakcinalni status identičan onom koji ima srpski teniser. 

- Dopisivao sam se sa njime pre nekoliko dana, zahvalio mu se na podršci koju mi je pružio u javnosti u ovoj situaciji – i ono što je on rekao je potpuno logično: ako je nevakcinisanim igračima zabranjeno da učestvuju na tom turniru, onda bi to pravilo trebalo da važi za svakoga. Ne vidim u čemu je medicinska logika da on može da igra jer je državljanin SAD,iako nije vakcinisan, a meni je to pravo uskraćeno. Kada bih imao američku "zelenu kartu" (radnu i boravišnu dozvolu), ili pasoš, meni bi bilo omogućeno da igram. Ako to možda ima neke političke logike, ja radije u to ne bih ulazio, i sami možete da zaključite zašto - jasan je Novak. 

FOTO: Tanjug

Novak je još jednom ponovio da bi voleo da nastupi na US openu, koji počinje krajem avgusta.

- Grend slemovi su takmičenja koja se najviše računaju u ovom delu moje karijere, oni zaslužuji moju posebnu pažnju. Ali, dobro, ako ne budem imao šansu da igram tamo – neće biti smak sveta, idemo dalje. Ja sam trenutno koncentrisan samo na ovaj turnir.

Đoković je trenutno na Vimbldonu gde se u drugom kolu u sredu sastaje sa Tanasisom Kokinakisom iz Australije.

Srbin je odbranu titule u Londonu počeo trijumfom nad Korejcem Sunvu Kvonom (6:3, 3:6, 6:3, 6:4), a sutra u 14.30 na Centralnom terenu igraće u drugom kolu protiv Tanasija Kokinakisa iz Australije.

BONUS VIDEO: Amerikanac propevao na srpskom zbog Novaka Đokovića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

SRBINA ZABOLEO ZUB U GRČKOJ, OTIŠAO KOD LEKARA I VIDEO RAČUN: Ne znam šta me je snašlo - nesvakidašnja situacija na letovalištu