ĐOKOVIĆ PODSETIO NA SANKCIJE PREMA SRBIJI: Nole govorio o Nadalu, vakcini, ali i o ruskim i beloruskim teniserima

Novosti online

25. 06. 2022. u 17:54

NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković je na konferenciji za novinare održanoj ove subote pokazao dodatnu motivaciju da podigne svoju četvrtu uzastopnu titulu na Vimbldonu i sedmu u karijeri na najprestižnijem teniskom grend slemu, iako ove godine turnir neće donositi bodove.

ЂОКОВИЋ ПОДСЕТИО НА САНКЦИЈЕ ПРЕМА СРБИЈИ: Ноле говорио о Надалу, вакцини, али и о руским и белоруским тенисерима

FOTO: AP

Đoković je prokomentarisao da ima dodatnu motivaciju u Londonu, s obzirom na to da mu je ovo možda i poslednji grend slem u sezoni, osim ako se situacija u SAD promeni. Našem Noletu je zabranjen ulazak u Ameriku, a samim tim i učešće na Ju-Es Openu, zato što nije vakcinisan.


- Za sada mi nije dozvoljeno da uđem u SAD, tako da mi je to ovde dodatna motivacija. Ne mogu mnogo toga da uradim, na američkoj je vladi da li će dozvoliti ulazak nevakcinisanim ljudima u zemlju - rekao je Đoković.

Srpski as je rekao novinarima da mu plasman više nije prioritet i da će više uticati na druge tenisere od njega, uprkos tome što će izgubiti 2.000 bodova zbog odluke ATP-a da ne uruči bodove zbog zabrane Vimbldona da na njemu učestvuju ruski i beloruski teniseri.

- To će više uticati na druge tenisere nego na mene. Ne želim da kažem da bodovi nisu bitni, ali za mene nisu važni kao ranije. Sada više ne jurim za plasmanom kao nekad, kada sam želeo da oborim Federerov rekord. To mi više nije prioritet. Nisam uspeo da odbranim 4.000 poena od Australije do sada i to me pogađa. Ali, to mi više nije primaran cilj - izjavio je Đoković.

Naš najbolji teniser se potom osvrnuo na sankcije prema teniserima kojima je zabranjeno učešće na ovom grend slemu.

- Ne slažem se sa zabranom da ne igraju Rusi i Belorusi. Ne vidim što su oni krivi za to šta se desilo. Smatram da to nije pošteno prema njima. Podsećam da od 1992. do 1996. godine Srbi nisu mogli da se takmiče na međunarodnim takmičenjima, tako da ih razumem - istakao je Đoković

Srpski teniser je govorio i o najvećem rivalu, Rafaelu Nadalu, kojeg je pohvalio zato što se ove godine vratio na teren nakon što je praktično šest meseci proveo bez takmičenja.

- Imao je operaciju, propustio je pola godine i posle toga se vratio i osvojio grend slem. To je impresivno. Skidam kapu za ono što je uradio. On je neverovatan šampion, sa spektakularnom borbenošću. Divim mu se. On je jedan od mojih najvećih rivala, ali ga stvarno poštujem - zaključio je Đoković.

Naš teniser zbog toga što nije vakcinisan nije igrao na Australijan openu i izostavljen je sa Mastersa serije 1000 u Majamiju i Indijan Velsu, zbog čega je izgubio veliki broj bodova i pao na rang listi.

Srbin na Bimbldonu debituje protiv Južnokorejca Sonvoa Kvona.

BONUS VIDEO: Poruka rumunske teniserke čitaocima "Novosti"
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)