NOVAK "GAZI", NEK SE SPREMI VIMBLDON: Veličanstvena uvertira srpskog tenisera pred najprestižniji grend slem

Novosti online

22. 06. 2022. u 18:37

NOVAK ĐOKOVIĆ rešio je da oseti malo ostrvsku travu pred prestižni Vimbldon i odmerio snage sa Feliks Ože-Alijasimom. Meč na egzibicionom turniru u Hirlingemu završen je u korist najboljeg srpskog tenisera rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:1.

НОВАК ГАЗИ, НЕК СЕ СПРЕМИ ВИМБЛДОН: Величанствена увертира српског тенисера пред најпрестижнији гренд слем

FOTO:EPA

Dvojica tenisera su ozbiljno pristupila ovom meču, uprkos činjenici da je u pitanju egzibicioni. U prilog tome govori i činjenica da je prvi gem trajao čak 11 minuta, a primera radi ceo duel koji je prethodio ovom, između Nadala i Vavrinke trajao je 62.

Srpski teniser ga je na kraju osvojio, na taj način odmah na startu oduzevši servis protivniku, koji je prethodno sačuvao tri brejk lopte, pa čak i sam imao priliku da uzme gem.

Sve do sedmog, teniseri su naizmenično u klackalici osvajali gemove, ali je mladi Kanađanin počeo da gubi kontinuitet dobrog prvog servisa i prvi posustao. Nakon dve vezane neiznuđene i jedne duple servis greške prepustio je srpskom teniseru još jedan brejk i tada je bilo jasno da može svoje misli da preorjentiše na drugi set. 

A tamo...

Srbin je bio nezaustavljiv i još jednom stigao do ranog brejka, koji je moralno potpuno uništio današnjeg rivala. Ono što posebno ohrabruje jeste način na koji je Novak servirao i sa koliko samopouzdanja i gladi u očima je trčao po londonskoj travi.

Engleska publika mogla je da uživa u minijaturama trenutno trećeg reketa sveta. Vineri od kojih zastaje dah mamili su aplauze i uzdahe ostrvljana, koji su svedočili ubedljivom trijumfu kralja "belog sporta". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Ovo egzibiciono takmičenje poznata je kao "perfektno zagrevanje" za Vimbldon, jer igrači igraju opušteno, bez pritiska bodova i rezultata. Biće to i idealna prilika da teniseri osete podlogu pred treći grend slem u sezoni.

Đoković na predstojeći Vimbldon koji počinje u ponedeljak, odlazi kao prvi favorit da podigne prestižni trofej najprestižnijeg grend slema u godini.

BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)