KONKURENCIJA NA VIMBLDONU SE OSIPA: Još jedan teniser iz vrha pod znakom pitanja

Novosti online

22. 06. 2022. u 16:26

AUSTRALIJSKI teniser Nik Kirjos danas se zbog povrede povukao sa turnira na Majorki i time postao potencijalno još jedno ime belog sporta koje bi moglo da propusti predstojeći Vimbldon.

КОНКУРЕНЦИЈА НА ВИМБЛДОНУ СЕ ОСИПА: Још један тенисер из врха под знаком питања

Foto arhiva VN

Naime, Kirjos je u prvom kolu savladao srpskog tenisera Lasla Đerea sa 5:7, 7:6. 7;6, a danas zbog bola u abdomenu nije izašao na megdan Špancu Robertu Bautisti Agutu.


- Zaista mi je žao što ću morati da odustanem od današnjeg meča ovde u Majorki. Igrao sam dosta mečeva u poslednje vreme i, nažalost, probudio sam se sa bolom u trbušnim mišićima. Odmah sam posetio doktora koji mi je savetovao da ne igram. Cenim takmičenje u Majorki, ali poslušaću savet lekara, jer ne želim da rizikujem nastup na Vimbldonu naredne nedelje dodatno, već sada je neizvesno hoću li biti spreman - saopštio je Kirjos.

Foto: EPA-EFE/RAY ACEVEDO


Turnir serije 250 na Majorki igra se na travnatoj podlozi. Titulu brani najbolji teniser sveta Danil Medvedev, koji će danas posle podne biti na terenu u duelu sa sunarodnikom Aslanom Karacevom.

Ruski teniser, međutim, neće učestvovati na predstojećem Vimbldonu, a tamo takođe neće biti ni Aleksandra Zvereva. Odsustvo Nemca označiće presedan na ostrvskoj travnatoj površini, s obzirom na to da na velikom grend slemu neće učestvovati dva najbolja tenisera na zvaničnoj ATP listi. 

Tamo neće biti ni nekadašnjeg broja jedan Rodžera Federera, a teniska publika mogla bi biti uskraćena i za nastupe temperamentnog Kirjosa, koji svuda izaziva veliku pažnju, kako na terenu, tako i van njega.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)