"NIJE LAKO POBEDITI NADALA, ALI ĐOKOVIĆA JE TEŽE": Mateo Beretini o željama pred Vimbldon - "Oni su uvek favoriti"

Novosti online

18. 06. 2022. u 21:43

ITALIJANSKI teniser broj jedan, Mateo Beretini, na travi ima samo tri poraza od 2019. godine: od Davida Gofana, Rodžera Federera i Novaka Đokovića.

НИЈЕ ЛАКО ПОБЕДИТИ НАДАЛА, АЛИ ЂОКОВИЋА ЈЕ ТЕЖЕ: Матео Беретини о жељама пред Вимблдон - Они су увек фаворити

Foto: AP

Sa devet pobeda na travi ove sezone, a ukupnim rezultatom od 28:6 na ovoj podlozi, Italijan dolazi na Vimbldon sa odličnim samopouzdanjem, gde će imati zadatak da odbrani finale izgubljeno prošle godine od našeg Novaka.


S obzirom na rezultate prošle i ove sezone, Beretini se može smatrati jednim od favorita na grend slemu u Engleskoj. Međutim, otežavajući okolnost za njega u ovom trenutku predstavlja činjenica da neće biti sedmi nosilac, kao prošle godine.

Šanse za susret sa prvih pet, stoga, naglo rastu: posebno, rizik od sukoba sa Novakom Đokovićem ili Rafaelom Nadalom pre finala. Iz tog razloga, novinar "TenisBaz-a" je pitao Italijana sa kim bi više voleo da se suoči na Vimbldonu, Đokovićem ili Nadalom.

- Neću da kažem da je lako pobediti Rafu na travi, ali mislim da je dobiti Đokovića teže. Šest puta je osvajao Vimbldon, tri poslednja puta je pobedio, očigledno je da se na ovoj podlozi savršeno oseća - rekao je Beretini.

Ali, kada je u pitanju šljaka, tu bi pre igrao protiv našeg asa, nego portiv Španca.

- Naravno, ako je šljaka u pitanju, uvek bih pre izabrao da igram protiv Novaka. Činjenica je da su obojica neverovatni, čak i kada nisi u najboljoj formi, ali uvek su favoriti za titulu na najvećim turnirima - zaključio je deseti teniser sveta.

BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu?
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)