RUSU ISPOD ČASTI DA PITA NOVAKA: Medvedev nikada ne bi tražio savet srpskog tenisera

Novosti online

18. 06. 2022. u 20:09

DANIL Medvedev se nasmejao na sugestije da bi mogao da zatraži savet od aktuelnih ATP igrača, o tome kako da unapredi svoje veštine i izdanja na travnatim terenima.

РУСУ ИСПОД ЧАСТИ ДА ПИТА НОВАКА: Медведев никада не би тражио савет српског тенисера

FOTO: Printskrin/Novak Đoković sajt

Rus ima ogroman problem sa igrom na travi, pa su gotovo svi značajniji uspesi Medvedeva odvijali na tvrdim podlogama, na kojima je njegova igra toliko dobra da mu je omogućila da bude broj jedan na svetskoj rang listi. Trava mu predstavlja nerešivu enigmu, a o tome je svedočio i njegov iznenađeni poraz od 205. tenisera sveta Tima van Rajthovena u Den Bošu prošle nedelje.

Upitan da li će tražiti savet od drugih igrača o tome kako da napreduju na zelenim terenima, Medvedev je rekao:

- Ne, neću da pričam o tome sa drugim teniserima, možda samo sa svojim najboljim prijateljima na turneji - započeo je prvi reket sveta i odmah spomenuo najboljeg srpskog tenisera.

- Ali neću da idem kod Novaka i reći mu da sam impresioniran njegovim partijama i upitati ga da mi otkrije par trikova i taktiku. Posle kada bih igrao finale sa njim verujem da bi se on pitao zašto je to uradio uopšte? Dakle, neću ni pokušavati. To nije u redu, ispod časti mi je, a takođe zaista volim da radim na sebi ali potpunosti sam. 

FOTO: Tanjug/AP

Danil Medvedev ipak pokazuje znake života u pogledu svoje igre na travi. Prošle nedelje je stigao do finala u Hergotenbošu i to je potkrepio impresivnim izdanjem u Haleu. Sledeće nedelje odlazi na Majorku, gde će braniti usamljenu titulu u dosadašnjoj karijeri na travi. On, međutim, kaže da je posao u toku, dodajući:

- Dolazeći posle finala prošle nedelje, bio sam kao, priznajem malo sam uništen, moram da budem bolji sledeći put. Finale je dobar rezultat, ali možda ću ga sledeći put dobiti u polufinalu, četvrtini ili finalu. Moram bolje, moram da pokušam da pobedim. Šta bih mogao bolje od toga? Tako da pokušavam da radim nekoliko dana na nekim stvarima u praksi, možda da ne dozvolim protivniku da toliko diktira igru. To je ono što mi može pomoći sledeći put. Možda ću opet izgubiti. Ponovo ću se prilagoditi i pokušati da budem bolji sledeći put. Mislim da je pravi mentalitet uvek pokušaj da sledeći put budeš bolji ako prošli put nisi bio dovoljno dobar.

Prvi naredni susret pomenutih tenisera mogao bi da se desi na Vimbldonu koji počinje 27. juna, a Đoković bi u taj meč ušao kao ogroman favorit, posebno uzimajući u obzir činjenicu na kojoj se pdolozi igra najprestižniji grend slem u godini.

 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)