ŠTA ĆE REĆI ĐOKOVIĆ? Jedan od najboljih sportista svih vremena se divio Novaku, a sada mu je Nadal omiljeni

Novosti online

13. 06. 2022. u 11:06

TOM Brejdi, po mnogima najbolji igrač američkog fudbala svih vremena, za magazin Tajm je u autorskom tekstu napisao da mnogo može da se nauči od Rafaela Nadala.

ШТА ЋЕ РЕЋИ ЂОКОВИЋ? Један од најбољих спортиста свих времена се дивио Новаку, а сада му је Надал омиљени

Tanjug/AP

- Od trenutka kada je kročio na teren kao mlad igrač, Rafael Nadal imao je harizmu kao niko drugi. Imao je mentalnu i fizičku čvrstinu da radi ono što su radili svi veliki sportisti: da bude najbolji u najvažnijim trenucima. U stanju je da podigne svoje emotivno stanje na mesto u kojem je ludo usredsređen i na najmanju stvar kojom bi stvorio prednost nad protivnikom – tako tera sebe do pobede - piše Brejdi i dodaje:

- Isplatilo se. Kada je osvojio Australijan open 2022. godine, Rafa je osvojio 21. grend slem titulu, više od bilo kog drugog tenisera u istoriji.

Brejdi naglašava da se divi sportistima koji guraju sebe do granice.

Foto: AP

 

- Apsolutno sam inspirisan svaki put kada Rafa izađe na teren. Nešto se može naučiti gledajući njegovu odlučnost, strateško razmišljanje i sve što je potrebno da uradi kako nikada nijedan trenutak ne bi uzimao zdravo za gotovo. Zauvek će biti zapamćen kao jedan od najboljih sportista u istoriji - zaključuje Brejdi.

Najbolji svih vremena u NFL-u se nekada divio Novaku Đokoviću, ali sada je očigledno promenio ploču pa mu je Rafael Nadal postao omiljeni, a kako će Srbin reagovati na ovo možda već ceo svet vidi na Vimbldonu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a