"ĐOKOVIĆ JEDNU STVAR MORA DA URADI": Bivši broj jedan upozorio Novaka

Novosti online

12. 06. 2022. u 20:48

Maheš Bupati, legendarni dubl i miks teniser, govorio je o situaciji u kojoj se Novak Đoković našao na polovini sezone.

ЂОКОВИЋ ЈЕДНУ СТВАР МОРА ДА УРАДИ: Бивши број један упозорио Новака

FOTO: Tanjug/AP

Osvajač četiri grend slem titule u dublu i osam u miksu upozorio je Srbina i istakao da su pred njim velika iskušenja.

U intervjuu za "India.com" on se prvobitno osvrnuo na prošlogodišnji Ju Es open, u kom je srpski teniser glatko izgubio finale od Danila Medvedeva ostavši na korak od istorije i "kalendarskog slema".

- On je bio pod velikim pritiskom da osvoji prvi 'kalendarski slem' u karijeri i tada je bio daleko od svoje najbolje igre - izjavio je Bupati i prešao na četvrtfinale ovogodišnjeg Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala.

- Što se tiče meča sa Nadalom, bio je sigurno najbolji na celom Rolan Garosu. Nadal je nekako pronašao način da završi taj duel.

Indijac (48) ističe da Novaka nikada ne bi otpisivao, uprkos tome što sada Rafa ima 22 grend slem titule, odnosno dve više. Uostalom, sam Španac prednost daje fizički spremnijem Đokoviću. Bupati ističe i mentalnu snagu, ali i jednu prepreku.

- On je verovatno mentalno najspremniji igrač ove generacije, ali, uprkos tome, pred sobom ima velike prepreke. Moraće da se izbori sa mnogim nedaćama zbog toga što nije vakcinisan - objašnjava Bupati.

Zbog deportacije sa ovogodišnjeg Australijan opena, prvi teniser sveta bi mogao da dobije zabranu ulaska u Australiju na tri godine, a zbog toga što nije vakcinisan u ovom trenutku mu je zabranjen ulazak na Ju Es open.

- Vimbldon je turnir koji apsolutno mora da osvoji ako želi da ostane u trci za grend slem titule - podvlači bivši broj 1 u dublu.

Najveći turnir na travi počinje 27. juna, a titulu brani upravo Đoković, koji je prošle godine u finalu savladao Matea Beretinija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Rud prestigao Sinera (VIDEO)