"NOVAK ĐOKOVIĆ ĆE OBORITI REKORD U GREND SLEMOVIMA"! Nenad Zimonjić ne sumnja u mentalitet srpskog asa, najavljuje veliki povratak

Novosti online

01. 06. 2022. u 17:07 >> 17:27

BIVŠI srpski teniser Nenad Zimonjić izjavio je danas da veruje će Novak Ðoković izaći još jači i motivisaniji posle poraza od Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa.

НОВАК ЂОКОВИЋ ЋЕ ОБОРИТИ РЕКОРД У ГРЕНД СЛЕМОВИМА! Ненад Зимоњић не сумња у менталитет српског аса, најављује велики повратак

Foto: N.Paraušić

Zimonjić je rekao da su svi ljubitelji tenisa s nestrpljenjem očekivali sinoćnji meč, koji je pripao Nadalu 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (7:4).


- Siguran sam da su svi uživali u sjajnom tenisu. Ono što sam ja video je da Novak nije meč počeo najbolje, i nije imao energiju koju smo od njega očekivali. Tokom meča smo mogli da vidimo o kakvim se šampionima radi. Obojica i najmanji pad u igri protivnika koristili su na najbolji mogući način. U momentima kada bi se većina igrača predala i pomislila da nemaju šanse, u meč su se vraćali i jedan i drugi. Nadao sam se da će Novak dobiti četvrti set, bolje je taktički igrao i verovao sam da ako se uđe u peti set da će on izaći kao pobednik- kazao je Zimonjić za K1.

Zimonjić je rekao da Đokoviću nije prijala publika u Parizu.

- Novaku nije prijala takva publika, njemu je u tim situacijama najteže. On treba da se nosi sa tim. Imao je takve situacije u karijeri da je ceo stadion navijao protiv njega, i kao reprezentacija kada smo igrali u gostima to je gotovo uvek bio slučaj. Ali, uvek je nalazio načina da se izbori sa tim. Pretpostavljam da sada, pošto je prvi na svetu i oborio je sve rekorde, očekuje da ima više poštovanja i da ljudi za njega navijaju, ali to nije dobijao ove godine. Svakome prija kada je publika uz vas i daje vam to dodatnu energiju i snagu. Ima on mnogo navijače širom sveta i sinoć je na tom stadionu imao svoje navijače. Publika igra veliku ulogu, ali ne presudnu. Stil i način igre su presudni- rekao je buvši teniski reprezentativac i nastavio:

- Nadal je na početku imao mnogo sreće ali je igrao mnogo mnogo agresivnije. Oni se jako dobro poznaju i čitaju, a Nadal je u odlučujućim momentima za nijansu bolje i agresivnije odigrao. Treba da budemo presrećni što smo svedoci fenomenalne ere tenisa. Taj nivo tenisa, to gde su Federer, Nadal i Novak otišli i kako su pomerali granice i inspirisali jedni druge da budu još bolji, to je neverovatno. Težak je ovo poraz, ali Novak će izaći još jači i motivisaniji da obori rekord u grend slemovima. Federer i Nadal su imali ogromnu prednost, ali ih je stigao i prestigao. Oboriće i taj rekord koji mu nedostaje- kazao je Zimonjić.
 

Podsetimo, sledeći grend slem je Vimbldon. Novak bi u London mogao da dođe tek kao šesti na planeti. On bi mogao da se nađe iza Stefanosa Cicipasa i Karlosa Alkaraza. Da se to ne bi dogodilo, potrebno je da odigra neki pripremni turnir na travi.

Đoković do kraja sezone brani 2.800 bodova - 1.200 za finale Ju-Es opena, 1.000 za titulu na mastersu u Parizu i 600 sa Završnog turnira.

Srbin bi bodovni saldo mogao da popravi ukoliko zabeleži dobre rezultate na američkoj turneji.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista