KRAJINOVIĆ NASTAVIO SA POBEDAMA: Srbin poslao Hrvata kući, sledeći rival je deveti teniser sveta

Novosti online

25. 05. 2022. u 17:08

SRPSKI teniser Filip Krajinović plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je u drugom kolu pobedio Hrvata Bornu Goja 7:6 (5), 6:2, 5:7, 6:1.

КРАЈИНОВИЋ НАСТАВИО СА ПОБЕДАМА: Србин послао Хрвата кући, следећи ривал је девети тенисер света

Foto AP

Meč je trajao nešto više od tri sata, a Filip je pokrivao svaki centimetar pariske šljake. Protivnik je igrao agresivno, rizikovao sa servisom, a srpski predstavnik bazičnim strpljivim tenisom slomio je otpor nervoznog Hrvata, koji je načinio čak 68 neiznuđenih grešaka.

Iako je 225. reket sveta iz nama susedne zemlje napravio više "vinera" u odnosu na Krajinovića, to nije bilo dovoljno da se slomi otpor 55. na ATP listi, koga je dvoručni bekhend još jednom, baš kao mnogo puta u karijeri odlično služio.

Krajinović će u narednom kolu igrati protiv Feliksa Ožea-Alijasima, koji je pobedio Argentinca Kamila Uga Karabelija 6:0, 6:3, 6:4.

Kanađanin je trenutno deveti teniser sveta, a u karijeri je odigrao pet mečeva protiv Krajinovića. Ože-Aljijasim vodi 3:2 u pobedama, a poslednji put su igrali prošle godine na ATP turniru u Štokholmu. Kanadski teniser je tada slavio 6:3, 6:4.

Rolan Garos igra se za nagradni fond od 43,6 miliona evra.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri