POVRATAK VELIKOG STENA, ĐOKOVIĆ GA ČEKA U TREĆEM KOLU: Vavrinka se vratio iz mrtvih i pobedio posle godinu i tri meseca

O. M.

09. 05. 2022. u 14:30

BIVŠI trostruki grend slem šampion Sten Vavrinka nedavno se vratio tenisu posle godinu dana pauze, ali je neslavno prošao na čelindžeru u Marbelji i mastersu u Monte Karlu, gde su ga već na prvoj prepreci zaustavili Elias Imer, odnosno Aleksandar Bublik. Sada se pojavio i na Otvorenom prvenstvu Italije u Rimu, gde mu nisu davane nikakve šanse u meču prvog kola protiv Rajlija Opelke.

ПОВРАТАК ВЕЛИКОГ СТЕНА, ЂОКОВИЋ ГА ЧЕКА У ТРЕЋЕМ КОЛУ: Вавринка се вратио из мртвих и победио после годину и три месеца

FOTO: AP

I zaista, američki div počeo je fantastično ovaj meč, osvojivši prvi set sa 6:3. Nastavio je u istom stilu, pa je već u sedmom gemu drugog seta imao priliku da povede sa 5:2 i onda mirno servira za pobedu.

Tako nije mislio nekada treći, a danas 232. igrač sveta, i nekadašnji finalista Rima (doduše, iz sada već davne 2008). Prvo je spasao brejk loptu i osvojio gem, a u narednom odmah brejknuo Amerikanca. Do kraja seta sačuvao je prednost i obezbedio treći set.

Opelka se držao u odlučujućem setu do 2:2, a onda je Švajcarac osvojio četiri gema zaredom i izvojevao prvu ATP pobedu posle osmog februara 2021, kada je u prvom kolu Australijan opena savladao Pedra Souzu sa 3:0 u setovima.

Naredni protivnik "Sten-d-mena" biće bolji iz duela u kome se sastaju Laslo Đere i Hrvat Borna Ćorić, a trenutni rezultat je 1:0 za našeg tenisera. Pobednik tog meča u trećem kolu se ukršta sa delom žreba u kome je Novak Đoković, što znači da ćemo možda gledati još jedan epski okršaj starih rivala.

Podsetimo, Nole i Sten igrali su pet finala, od čega jedno baš u Rimu, 2008. godine, kada je naš as prvi put podigao trofej na Foro Italiku. Novak je bio bolji i u finalu Beča 2007. godine, dok je Vavrinka slavio u dva najvažnija njihova duela, finalima Rolan Garosa 2015, odnosno Ju-Es opena godinu dana kasnije, kao i u drugom Novakovom ATP finalu u Umagu 2006.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)