KRAJINOVIĆ ZABLISTAO: Srbin pobedio rivala protiv koga uvek ima veliki motiv

Č. V.

19. 04. 2022. u 17:49

PRVI meč na Srbija openu odigrao je i Filip Krajinović i uspešno ga je prebrodio u Beogradu. On je pobedio Belgijanca Davida Gofana sa 6:3, 7:6(4).

КРАЈИНОВИЋ ЗАБЛИСТАО: Србин победио ривала против кога увек има велики мотив

Foto: AP

Srpski teniser uvek ima motiv kada igra protiv ovog suparnika.

Zanimljiva je priča o švedskom treneru Tomasu Johansonu koji povezuje ovu dvojicu momaka.

Naime, on je svojevremeno odlučio da radi sa 30-godišnjakom iz Sombora, ali ta saradnja nije dugo trajala, zbog toga što je nekada sedmi teniser sveta "želeo više vremena da provodi sa porodicom". Ipak, istina nije bila baš takva.

Johanson je posle samo nekoliko dana sklopio dogovor da sa Gofanom i na taj način se nije poneo nimalo fer prema 46. na ATP listi.

Što se ovog meča tiče, njihovog šestog međusobnog (3:3) Krajinović je pokazao kvalitetniju igru koja mu je bila dovoljna da izbori plasman u drugo kolo Srbija opena.

Filip je još jednom pokazao da voli da igra u Beogradu. Na ovom turniru je 2010. igrao polufinale kada je izgubio od kasnije šampiona Sema Kverija.

Pa opet, Belgijanac (49. igrač sveta) je bolje počeo susret. Poveo je sa 2:1 uz brejk, no Krajinović se brzo konsolidovao i dva puta oduzeo servis rivalu što mu je bilo dovoljno da dođe do vođstva.

U drugom delu meča viđena je prava rovovska borba. Srbin je došao u situaciju da servira za meč pri rezultatu 6:5, no tada je odigrao možda i najlošiji gem u meču.

Ipak, nije to pokolebalo Fiću koji je u taj-brejku odigrao odlično i trijumfovao posle jednog sata i 47 minuta igre.

Krajinović će u drugom kolu igrati protiv Brazilca Tijaga Monteira.

BONUS VIDEO: NOVAK ĐOKOVIĆ SA PARAOLIMPIJCIMA: Delio loptice, dobio poklon od stonotenisera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja