TENISKA SENZACIJA: Danil Medvedev izgubio, Novak Đoković ostaje najbolji na svetu!

D. N.

31. 03. 2022. u 21:14

NOVAK Đoković je od prošlog ponedeljka na na vrhu ATP liste, a na njoj će i ostati jer je iznenađujući poraz doživeo Danil Medvedev.

ТЕНИСКА СЕНЗАЦИЈА: Данил Медведев изгубио, Новак Ђоковић остаје најбољи на свету!

Tanjug/AP

Rus, koji je prestigao Noleta kada je Đoković ispao u četvrtfinalu turnira u Dubaiju, zadržao se samo tri nedelje na vodećem mestu, a na njega je mogao da se vrati vrlo brzo.


Zapravo, za tako nešto bilo mu je potrebno samo da danas trijumfuje, ali...

Danil Medvedev nije uspeo da se plasira u polufinale mastersa u Majamiju, što mu je bilo neophodno da bi od sledećeg ponedeljka biti prvi na ATP listi, jer je izgubio od Huberta Hurkača u četvrtfinalu.

Poljak je pretendenta na teniski tron savladao sa 7:6(6), 6:3 i time ga onemogućio da zbaci Đokovića s prvog mesta.

Ruski as je delovao prilično impresivno tokom prethodne sedmice, pobeđivao je, redom, Endija Mareja, Pedra Martineza i Džensona Brukzbija, sve njih - bez izgubljenog seta, ali onda je naišao na Hurkača, koji je od samog starta počeo da mu zadaje glavobolje.

Istina, Poljak nije "tek tako" stigao do ove senzacije, jer je i pored njegovog vođstva od 3:0 u gemovima, pa 5:2, Medvedev uspevao da se "vrati u život", a učinio je to i kada je Hurkač vodio sa 3:1 u taj-brejku, pa potom imao i dve set-lopte.

Ipak, treću je deseti teniser sveta iskoristio, poveo sa 1:0, a onda je u drugoj deonici usledila nova porcija zanimljivih dešavanja.

Danil Medvedev / FOTO: Tanjug/AP

Poljak je imao konstantu inicijativu, propustio je dve brejk lopte u uvodnom gemu, a u petom, posle antologijske borbe, iskoristio šestu i napravio iskorak ka trijumfu.

Rus je uspeo da, nedugo zatim, posle 2:4 na semaforu, prepolovi zaostatak servis-gemom u kome nije izgubio ni poen, ali se požalio na vrtoglavicu, pa je usledio medicinski tajmaut. 

Uzeo je Medvedev neku tabletu, vratio se na teren, no videlo se da u njegovom pogledu, a i držanju, ima dosta "lutanja". Ipak, borio se, nije odustajao i zbog toga često bio nagrađivan aplauzima, ali je Poljak prednost stečenu brejkom ne samo sačuvao, već još jednim - došao do trijumfa.

I Srbin se pita u završnici mastersa u Majamiju

Hurkač će u polufinalu igrati protiv pobednika meča u kome senzacionalni mladi Španac, Karlos Alkaraz, igra protiv našeg reprezentativca, Miomira Kecmanovića, koji i sam prilično briljira u teniskoj 2022.

Drugi polufinalni par čine Francisko Ćerundolo (103. sa ATP liste, koji je poveo sa 4:1 kada mu je Janik Siner predao meč) i Kasper Rud (koji je, kao osmi teniser sveta, savladao četvrtog, Aleksandera Zvereva, sa 6:3, 1:6, 6:3).

Podsetimo, Novak Đoković će tenis igrati u Monte Karlu, gde masters počinje 10. aprila.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a