SVET JE ZGROŽEN: Ono što su doživeli Nikola Jokić i Denver je zapanjilo i novinare, i navijače, i NBA asove! (VIDEO)

D. N.

31. 03. 2022. u 15:51

NIKOLA Jokić je nastavio da briljira na NBA parketima, ali se u najjačoj ligi sveta desilo nešto što je potpuno zgrozilo košarkašku javnost.

СВЕТ ЈЕ ЗГРОЖЕН: Оно што су доживели Никола Јокић и Денвер је запањило и новинаре, и навијаче, и НБА асове! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Jokić je i minule noći predvodio Denver do pobede, ovoga puta u prilično nesvakidašnjem meču sa Indijanom.

Imali su Nagetsi 31 poen prednosti, pa gubili, a onda ipak trijumfovali, ali u senci te rezultatske "klackalice" ostalo je suđenje.

Ako biste bilo kog navijača kluba iz Kolorada pitali koji se arbitar redovno "iživljava" nad Jokićem i saigračima, jednoglasno bi odgovor glasio "Toni Braders!". A upravo je on i sinoć "čuda činio" deleći pravdu na samo njemu znan način.

Jedna odluka se, međutim, toliko izdvojila po svojoj neverovatnosti, da su reagovali i navijači, i novinari, a čak i NBA asovi koji s pogledali taj snimak.

Jokić je, inače, često tema nerezonskih odluka sudija, bilo kada ga rivali udaraju a arbitri to ne vide, ili kada ga toliko grebu, da mu vrat bude krvav, a faul se ne dosudi. Međutim, ovoga puta ne samo da je srpski centar bio centralna figura pojedinih nerezonskih odluka Tonija Bradersa, već je najveću grešku pomenuti arbitar napravio kada je isključio Jokićevog saigrača, plejmejkera Ostina Riversa. 

I to zbog toga što je, dok ga je čuvao Lens Stivenson, držeći loptu s dve ruke - podigao lakat, nije zakačio rivala, ali je zbog toga - isključen?!

Preskočićemo sada reakcije navijača Denvera, jer su one uglavnom bile takve da je porodica pomenutog arbitra štucala od pominjanja, ali reagovali su posle ovakvog kriterijuma suđenja i brojni novinari, a i neke NBA zvezde.

Recimo, košarkaški novinar uglednog "Forbsa", Džoel Raš, zvaničn je zamolio najjaču ligu u svetu sledeće:

- Zdravo, NBA. Toni Braders treba da bude otpušten. Najgori NBA sudija u ligi, po svakom osnovu. To je sve.

I bivši MVP Kevin Durant, sada vođa Bruklin Netsa, bio je zgrožen onim što je video na snimku koji je i pred vama.

- Ovo je bruka, poručio je Durant na Tviteru.

Sam Ostin Rivers je rešio da se, takođe, oglasi putem društvenih mreža

- Nikada u životu nisam bio izbačen sa utakmice zbog nečeg tako neverovatnog. Stvarno, nikada! Liga bi ovo morala da pogleda, napisao je Jokićev saigrač.

Upitan posle meča šta je pričao sa Tonijem Bradersom, trener Denvera Majkl Meloun je otkrio sledeće:

- Pitao sam ga kako je moguće da i posle pregleda snimka dođe do isključenja Ostina Riversa, kada se jasno vidi da nije bilo kontakta između njega i Stivensona, a on (sudija Braders) mi je rekao "da se jasno uočava loša namera u onom potezu ruke/lakta" i ... to je bilo celo objašnjenje, istakao je strateg Nagetsa.

Bilo kako bilo, očajan kriterijum suđenja kada je Toni Braders zadužen za "pravdu" na mečevima Denvera se nastavio, ali ovoga puta Melounova ekipa je, ipak, uspela da dođe do trijumfa.

Nikola Jokić - nestvarna NBA statistika

Nikola Jokić ove sezone u NBA ligi ima fantastične proseke: postiže 26,5 poena po utakmici, ima 13,6 skokova po takmičarskom nastupu i čak osam asistencija.

U prošloj, sezoni kada je dobio MVP nagradu, za koju je i sada kandidat, Jokićevi proseci su bili 26, poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije po meču.

Denver nagetsi - raspored i stanje na NBA tabeli

Denver nagetsi sledeći meč igraju u subotu, tri sata iza ponoći po našem, srednjoevropskom vremenu, kada će u derbiju ovog vikenda igrati protiv Minesota Timbervulvsa.

Jokić i saigrači, sa učinkom 46-31, trenutno zauzimaju peto mesto u Zapadnoj konferenciji, tik ispred Jute i njenih 45-31. Odmah ispod je Minesota, sedma sa 43-34, koja pritom ima bolji učinak u međusobnim duelima sa Nagetsima.

Podsetimo, samo za šest najboljih ekipa iz obe konferencije ima sigurnih mesta u plej-ofu, dok timovi od sedme do desete pozicije moraju u tzv. "plej-in turnir", svojevrsno doigravanje da bi se u onom "glavnom" delu sezone učestvovalo. 

 

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DŽEJMS NESTRPLJIV! NBA legenda jedva čeka da počne