BRUKA: Čuveni as potpisao za ruski klub, država ga se odmah odrekla - po hitnom postupku izbačen iz reprezentacije

Novosti online

31. 03. 2022. u 17:13

RAT u Ukrajini utiče na mnoge sfere života širom sveta, a najnovije vesti se tiču i sporta.

БРУКА: Чувени ас потписао за руски клуб, држава га се одмах одрекла - по хитном поступку избачен из репрезентације

FOTO: Tanjug/AP

Naime, kako prenosi "Sport klub", zbog toga što je bivši NBA igrač Jonas Jerebko nedavno postao član moskovskog CSKA, to ne samo da je zapanjilo sve u Košarkaškom savezu Švedske (SBBF), već su čelnici te organizacije odmah poručili poručili da je on zbog ovog poteza izbačen iz reprezentacije.

Najpre je SBBF najavio da će "ispitati Jerebka zašto se odlučio na ovaj potez", a kada su se s njim čuli, rešili su ga odstrane iz nacionalnog tima.

- Kao igrač reprezentacije Jonas Jerebko je predstavnik švedske košarke i takođe je osoba sa kojom mi kao organizacija imamo ljudske odnose. Zato je bilo ključno za nas da razgovaramo sa Jonasom pre nego što objavimo svoju poziciju. Generalni sekretar Saveza Frederik Joulamo je pričao sa Jonasom o njegovom izboru da igra u Rusiji i rekao mu je da se to direktno suprotstavlja sa vrednostima švedske košarke. Posle ovog razgovora smo primorani da kažemo da nema uslova da Jerebko predstavlja švedski košarkaški tim, navodi se u saopštenju Saveza.

Jonas Jerebko je već preko godinu dana bio bez kluba od kada je napustio Himki 23. januara 2021. godine.

On je nedavno odlučio da potpiše za CSKA koji ima velike probleme posle odlazaka nekolicine igrača na visokim pozicijama.

Šveđanin ruskog porekla se odrekao i dva sponzorska ugovora koja su prekinuta zbog toga što je rešio da ide u Moskvu.

Inače, on je ranije nastupao za Golden Stejt, Jutu, Boston, Detroit, Bijelu i dve švedske ekipe, Planju i Bores, podseća "Sport klub".


BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)