BRUKA: ATP I VTA UKINULI RUSIJU I BELORUSIJU! Teniseri i teniserke od sad samo kao "ime i prezime" (FOTO)

Novosti online

02. 03. 2022. u 15:22

TENISKA asocijacija profesionalaca (ATP) i Ženska teniska asocijacija (VTA) ukinule su ruske i beloruske zastave pored imena igrača i igračica na svojim sajtovima.

БРУКА: АТП И ВТА УКИНУЛИ РУСИЈУ И БЕЛОРУСИЈУ! Тенисери и тенисерке од сад само као име и презиме (ФОТО)

Tanjug/AP

Oni su se na ovakav korak odlučili zbog rata između Rusije i Ukrajine. Teniserima i teniserkama iz te zemlje još uvek nije zabranjeno da se takmiče na međunarodnim turnirima.

Ruski teniseri sa zastavama ispred imena i prezimena/Foto: Printskrin/Atptour.com

Tako su igrači poput Danila Medvedeva i Andreja Rubljova, odnosno Arine Sabalenke, Anastasije Pavljučenkove i Viktorije Azarenke, deo dve rang-liste, ali bez ikakvih nacionalnih obeležja.

- Igrači iz Rusije i Belorusije će nastaviti da se takmiče na međunarodnim teniskim turnirima, ali će morati da igraju pod neutralnim obeležjima, bez zastava i himni, do daljeg obaveštenja - navodi se u saopštenju ATP tura.

Ruski teniseri bez zastava ispred imena i prezimena/Foto: Printskrin/Atptour.com

Prethodno je Međunarodna teniska federacija (ITF) suspendovala Tenisku federaciju Rusije i Tenisku federaciju Belorusije, a otkazani su i svi turniri na teritoriji Ruske federacije.

Ruska teniserka Anastasija Potapova je odigrala meč protiv Ukrajinke Jeline Svitoline i pored njenog imena i prezimena nije bilo zastave.

Ruski sportisti gotovo da više nigde i ni u čemu ne mogu da učestvuju!

Podsetimo, ruski sportisti su ovih dana na opštem udaru, ni krivi ni dužni.

Desilo se, samo u ponedeljak, da je Evroliga izbacila ruske klubove, zatim su FIFA i UEFA izbacili fudbalsku reprezentaciju Rusije i sve ruske klubove iz svih međunarodnih takmičenja, a to se potom ponovilo u hokeju.

U utorak je istu stvar uradila i FIBA kada se radi o ruskim košarkaškim ekipama, bilo klupskim ili reprezentativnim, dok je Rusima, posle oduzimanja domaćinstva finala Lige šampionaoduzeto i Svetsko prvenstvo u odbojci, a zabranjeno im je i da dođu na atletska takmičenja, uključujući i Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri