"NOVAK JE PRIMER PRAVOG PROFESIONALCA": Legendarni trener o savršenom ponašanju velikog šampiona

Novosti online

02. 03. 2022. u 11:54

ČUVENI teniski trener Patrik Muratoglu ponovo je govorio o Novaku Đokoviću i istakao je da je on savršen primer pravog profesionalca.

НОВАК ЈЕ ПРИМЕР ПРАВОГ ПРОФЕСИОНАЛЦА: Легендарни тренер о савршеном понашању великог шампиона

Tanjug/AP

Francuski stručnjak je istakao da bi mladi igrači trebalo da se ugledaju na drugog reketa planete kada je u pitanju održavanje forme i kondicije.

- Novak je proveo ceo život starajući se o tome da svoje telo drži u najboljem mogućem stanju, išao je u detalje o kojima nije niko znao ništa. Kada jednom ručate sa Novakom, shvatite koliko vodi računa o svakom elementu na svom tanjiru, kvantitetu svega, kvalitetu. To je neverovatno. On je savršen primer kako bi profesionalac trebalo da se ponaša da bi postao najbolji na svetu. Opsednut je time - rekao je Muratoglu, a preneo "Sportskeeda tennis".

Đoković je odbio da se vakciniše i zbog toga je doveo u pitanje nastupe na turnirima. Zbog toga se dobar deo javnosti okrenuo protiv Srbina, ali trener Serene Vilijams smatra da je Novak dovoljno mentalno jak da se nosi sa problemima.

- Imam mnogo ljudu koji su protiv njega. Svi znamo da je za vrhunskog sportistu teško kada ima mnogo ljudi protiv jer se takmiči na stadionima. Uloga publike je velika, prirodno je da želite da budete prihvaćeni i voljeni. Izjava da ne želi da se vakciniše značila je da će milioni biti ekstremno agresivni prema njemu. Za mnoge ljude koji su mentalno jaki, kad ih napadnete, a on može da se oseća da je napadnut - to znači da će se više braniti. Ja to zovem takmičarom - zaključio je francuski stručnjak.

Podsetimo, prvi turnir na kojem je Đoković učestvovao bio je Dubai i zaustavljen je u četvrtfinalu, a bolji od njega bio je Jirži Veseli.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!