"DA JE NOVAK SREĆAN, ZDRAV I DA IGRA" Predsednik ATP nada se da će Đoković nastupiti na mastersu u Monte Karlu

Novosti online

11. 02. 2022. u 17:00

PREDSEDNIK Asocijacije teniskih profesionalaca Andrea Gaudenci izrazio je nadu da će Novak Đoković igrati na mastersu u Monte Karlu, iako je prvi čovek ovog turnira, Hrvat Željko Franulović, istakao da je vakcinacija protiv korone uslov nastupa na trećem mastersu sezone.

ДА ЈЕ НОВАК СРЕЋАН, ЗДРАВ И ДА ИГРА Председник АТП нада се да ће Ђоковић наступити на мастерсу у Монте Карлу

Foto EPA

Novak je bio onemogućen da nastupi na Australijan openu, a pod znakom pitanja je i učešće najboljeg tenisera sveta na prva dva mastersa sezone, u Indijan Velsu gde je ipak prijavljen kao učesnik, i u Majamiju. U međuvremenu, Đoković će nastupiti na ATP 500 turniru u Dubaiju gde vakcinacija nije uslov nastupa.

Gaudenci je istakao da je srećan zbog "dobrih vesti" da će Novak nastupiti u Dubaiju. Nijenj direktno govorio o Đokovićevom vakcinalnom statusu ali je izrazio nadu da će do početka turnira u Monte Karlu pandemija koronavirusa biti suzbijena.

- Novak je najavio učešće u Dubaiju i to su dobre vesti. Želimo da vidimo Novaka srećnog i zdravog i želimo da ga gledamo kako igra. Nadamo se da ćemo u Monte Karlu imati sve to. Želimo najbolje igrače na velikim turnirima, a Monte Karlo masters svakako spada u takve. To je jedan od najznačajnijih događaja u ATP kalendaru. Nadamo se da će kovid uskoro ostati iza nas i već možemo čuti dobre vesti s tim u vezi. Bliži se kraj ovog tunela, krećemo se u dobrom pravcu da ovu strašnu pandemiju ostavimo iza nas - zaključio je Gaudenci.

Novak Đoković u Monte Karlu Foto EPA

Monte Karlo masters, na kome titulu brani Stefanos Cicipas, ove godine je na programu od 9. do 17. aprila, a publika se vraća na tribine. Da li će teniski fanovi imati priliku da vide Novaka Đokovića, koji je prošle godine zaustavljen u trećoj rundi od  zavisiće, ako je verovati direktoru turnira Željku Franulviću, od vlade Francuske.

Istina je da Đoković ima kuću u Monte Karlu i često vozi bicikl u blizini terena na kojima se igra Monte Karlo masters, ali ti tereni nalaze se - na teritoriji Francuske pa time učešće na turniru zavisi od zakona Pete republike. 

- Ako je vaš status u skladu sa sanitarnim uslovima koje zahteva francuska vlada rado ćemo vas primiti. U ovom trenutku, koliko ja znam, Novak nije vakcinisan. To mora da bude po propisima - rekao je Franulović.

Direktor Turnira ipak se složio sa Gaudencijem da bi bilo dobro da Novak učestvuje.

- Lako je reći da je turnir jači od jednog igrača. Ali, mi bismo voleli da Novak bude ovde - zaključio je Franulović, koji je 1970. osvojio Monte Karlo prenego što je iste godine poražen u svom jedinom grend slem finalu na Rolan Garosu.

Rok za prijavu učešća u Monte Karlu je 15. mart, dan nakon završetka mastersa u Indijan Velsu i sedam dana pre početka Majamija. Kako sada stvari stoje, Đoković bi mogao da propusti sva tri ova turnira, koji potencijalno nose 3000 ATP poena...

BONUS VIDEO: Sportsk iskandal koji je ušao u istoriju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)